Jogszabályok

A honlapon fellelhető jogszabályok a Nemzeti Jogszabálytár weboldalára irányítják az érdeklődőket. A Nemzeti Jogszabálytár mindenki számára térítésmentesen igénybe vehető jogszabálykereső szolgáltatás gyűjteménye. A gyűjtemény használatával kapcsolatos információkat a Nemzeti Jogszabálytár honlapja alapján közöljük.

A jogszabálykereső használata bárki számára térintésmentes, azonban az internetes kapcsolat díjának rendezése a felhasználó szolgáltatója felé, valamint a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges műszaki eszközök és szoftver licencek beszerzése a felhasználót terhelik.
A szolgáltatást a felhasználó által választott böngésző program segítségével lehet igénybevenni, ugyanakkor a tartalom szolgáltatója nem vállal felelősséget arra vonatkozólag, hogy különböző böngészők az adott tartalmat egyformán jelenítik meg. A portál fejlesztése során a tartalomszolgáltató figyelembe vette a webes tartalompublikálás alapvető szabványait, ugyanakkor nem biztosítható, hogy ezeket a szabványokat minden böngészőprogram egyformán kezeli.

A portál szabad használata

Az NJT portál minden látogató számára azonos felhasználási lehetőséget biztosít. A szolgáltató ugyanakkor korlátozhatja azon felhasználók elérését, akik a térítésmentes felhasználási lehetőséget oly módon használják ki, hogy azok más felhasználók hozzáférését akadályozzák. Ezen elv alapján tilos a portált folyamatos lekérdezésekkel terhelni akár gépi, akár humán meghajtásról van szó.

Felhasználók azonosítása

A portál üzemeltetője nem tesz kísérletet a felhasználók kilétének megállapítására. A felhasználói tevékenység során a kommunikációs szabványok szerint beérkező adatokat a szolgáltató statisztikai adatgyűjtésre felhasználja, amely alapján a szolgáltatáshoz felhasznált eszközöket skálázni tudja. Különleges esetekben (portált ért támadás, meghajtás, stb.) a beérkező forgalmi adatokat felhasználva a szolgáltató élhet a kitiltás lehetőségével, illetve hatósági kérésre ezen adatokat átadhatja.

Tartalom felhasználhatósága

A Nemzeti Jogszabálytár portál elsődleges célja, hogy az állampolgárokat tájékoztassa a jogszabályok által meghatározott időszakon belüli tetszőleges joghelyzetről. Ezt a célt a szolgáltatás a hatályosított jogszabályszövegek elérhetővé tételével biztosítja. A hatályos szövegállapotok előállítása rendkívül összetett jogi munka, melyet erre a feladatra alkalmazott, képzett jogászok végeznek.
A Nemzeti Jogszabálytár bármely tartalmi egysége megismerés céljából felhasználható, saját célra kinyomtatható. Nem használható fel semmilyen más publikálási célra sem online, sem más módon. A rendszerből bármilyen módon lekérdezett hatályos jogszabály szövegek nem képezhetik alapját semmilyen feldolgozásnak, gyűjteményes kiadásnak, adatbázis építésnek.
Amennyiben más internetes oldalon a Nemzeti Jogszabálytár adatbázisából vett szöveget kívánnak elhelyezni, vagy linkeléssel hivatkozni, úgy kérjük, vegyék fel a kapcsolatot a tartalomszolgáltatóval.

Egyéb korlátozások

Tilos a szolgáltatás keresőjét sorozatos kérésekkel, automatákkal, humán interfész segítségével meghajtani.
Tilos a szolgáltatás működését bármilyen módon akadályozni, vagy erre kísérletet tenni.
Tilos a tartalom tömeges letöltésére és feldolgozására bármilyen kísérletet tenni.
Tilos a webes technikák kihasználásával a rendszerbe bármilyen külső programkódot vagy adatot juttatni, illetve ezekre bármilyen kísérletet tenni.

Forrás: http://njt.hu