TTB bemutatkozás

Bemutatkozás  

Az állampolgárok lakó-ingatlanjaikban és a gazdasági szereplők vagyontárgyaiban a tüzek pusztító hatásából eredő kárérték évente a tízmilliárdos nagyságot is eléri. Ezt az összeget növeli a kárhelyszíni beavatkozások további milliárdos költsége. Az ipari ágazatot vizsgálva megállapítható, hogy a tüzek miatt keletkező termeléskiesés a tűzkár értékének több százszorosa is lehet.

 A szabadtéri tüzek a természetben, a környezetben okozott súlyos károk, a lassan regenerálódó ökológiai pusztítások miatt jelentősek. Amennyiben a tűzmegelőzés érdekében folytatott prevenciós propaganda sikeres és hatékony, akkor a fent említett összegek akár 10%-os csökkenése is több milliárdos megtakarítást eredményezhet a nemzetgazdaságnak, az egész országnak.

A BM OKF főigazgatója a tűzmegelőzési oktatási és propaganda célok megvalósítására 2012. október 30-án létrehozta az Országos Tűzmegelőzési Bizottságot.

A tűzmegelőzési stratégia területi szintű megvalósítása érdekében a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója 2013. január 29-én létrehozta a Hajdú-Bihar Vármegyei Területi Tűzmegelőzési Bizottságot.

 

Hajdú-Bihar Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság

 

Elnök:

Pintér Antal Tamás tűzoltó ezredes, a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója

Társelnök:

Pósa Zoltán, a Magyar Földgáztároló Zrt. üzemeltetési vezetője

Alelnök:

 

Ügyvezető elnök:

Balogh Tibor tűzoltó alezredes, a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vármegyei tűzoltósági főfelügyelője

Titkár:

Gáti Csaba tűzoltó alezredes, a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági szolgálatvezetője
   
Koordinációs testület:

Dr. Gyurosovics József r. dandártábornok, a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőr-főkapitánya

Hortobágyi Nemzeti Park képviselője

Észak-alföldi Regionális Mentőszervezet képviselője

Debreceni Egyetem képviselője

Hajdú-Bihari Napló képviselője