Hírek aloldal fejlécképe

Hajdú-Bihar MKI hírek

Változás az ügyfélfogadásban 2024. július 15.

Az igazgatóság központi épületében várja ügyfeleit a Területi Vízügyi Hatóság 2024. július 16. és 2023. július 31. között.

Vasárnap egy melléképületről terjedt tovább a tűz 2024. július 15.

A hétvégén számos tűzesethez és műszaki mentéshez vonultak az egységek.

Meghosszabbította a hőségriasztást az országos tisztifőorvos 2024. július 12.

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján a 2024. július 7-én (vasárnap) 00 órától 2024. július 12-én (péntek) 24 óráig érvényben lévő harmadfokú hőségriasztást július 18. (csütörtök) 24 óráig meghosszabbítja az ország egész területére vonatkozóan. Továbbra is a legmagasabb fokú hőségriasztás lesz érvényben.

Kigyulladt egy autó csütörtökön délután 2024. július 12.

Menet közben gyulladt ki egy személygépkocsi csütörtökön délután Debrecenben a Thomas Mann utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet. Az eset során senki sem sérült meg.

Újonnan kiképzett tűzoltók tettek esküt 2024. július 11.

Ünnepélyes keretek között tartotta meg kibocsátó ünnepségét a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A százkilenc újonc tűzoltó a szervezet vezetői, valamint a társ- és rendvédelmi szervek képviselői előtt július 11-én tettek fogadalmat.

Idén is támogatásban részesülnek az önkéntes mentőszervezetek 2024. július 11.

Száznyolcvanhét önkéntes mentőszervezet jut 2024-ben központi forrásból pályázati támogatáshoz.

Közúti baleset történt szerdán 2024. július 11.

Árokba csúszott egy személygépkocsi szerdán kora este a 4-es számú főúton Kaba és Hajdúszoboszló között. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók átvizsgálták, majd áramtalanították a járművet. Az autóban a sofőr egyedül utazott, őt a mentőszolgálat kórházba szállította.

Tűz volt Tégláson kedden 2024. július 10.

Kigyulladt egy harminc négyzetméteres melléképület kedden kora délután Tégláson a Nyárfa utcában. Az épületben tűzifát tároltak. A hajdúböszörményi és a debreceni hivatásos, valamint az újfehértói önkormányzati tűzoltók négy vízsugárral és kézi szerszámokkal oltották a el a tüzet. Érintőlegesen ütközött egy mezőgazdasági gép villája egy személyvonat oldalával tegnap délután Nyíradony Tamásipusztán. Az nyíradonyi hivatásos és a szakolyi önkormányzati tűzoltók vonultak a balesethez. Az egységek a vonaton utazó ötvenkét embernek segített a mentesítő buszra történő átszállásban. Az eset során nem sérült meg senki.

Csökkent a lakástüzek száma a tavalyi év első féléves adataihoz képest 2024. július 09.

2024 első félévében 160 lakóépület gyulladt ki, 17-el kevesebb, mint 2023 első hat hónapjában. Ebben az időszakban 1720 négyzetméternyi épített terület égett le Hajdú-Bihar Vármegyében.

Villám csapott egy melléképületbe hétfőn 2024. július 09.

Villám csapott egy nyári konyhának használt melléképületbe tegnap délután Nyírgelsén a József Attila utcában. Az eset következtében az épület tetőszerkezete kigyulladt. A nyíradonyi hivatásos és a szakolyi önkormányzati tűzoltók kiérkezésére az ott lakók a tüzet eloltották. Az egységek az utómunkálatokat egy vízsugárral végezték el.

A hétvége beavatkozásai 2024. július 08.

Tűzoltás és több műszaki mentés is volt a hétvégén.

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe vasárnaptól péntek éjfélig 2024. július 05.

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendel el az ország egész területére 2024. július 7-én (vasárnap) 00 órától 2024. július 12-én (péntek) 24 óráig.

Két közúti baleset csütrtökön 2024. július 05.

A 4-es számú főúton tegnap két műszaki mentéshez is vonultak a tűzoltók.

Szerdai beavatkozások 2024. július 04.

Többnyire lehasadt faágak miatt érkeztek riasztások a vármegye tűzoltóinak tegnap.

Két tűzoltó kapott szolgálati jelet 2024. július 03.

Tíz és húsz éves éves szolgálata és eredményes munkája elismeréséül, szolgálati jelet kapott két vármegyei tűzoltó, júniusban.