Hírek aloldal fejlécképe

Hajdú-Bihar MKI hírek

Tűzgyújtási tilalom van az egész országban 2021. június 24.

Június 24-én 00:00 órától tűzgyújtási tilalom van érvényben az egész országban. Ez azt jelenti, hogy tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek 200 méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is.

A kedden nyugodt szolgálat volt, szerdán viszont folyamatos riasztás 2021. június 24.

Kedden három esethez vonultak a tűzoltók, de szerdán megnövekedett a riasztások száma. Sok tűz volt a megyében.

Hajnali baleset és tűz tegnap 2021. június 22.

Hétfőn a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók vonultak két helyszínre is. A debreceni egység is beavatkozott egy balesetnél, valamint tüzet oltottak a Határ úton.

Kedden 0:00 órától a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztás lép életbe 2021. június 22.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján az elkövetkező napokban az eddiginél is melegebb időjárás várható, ezért Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos 2021. június 22-én (kedd) 00:00 órától június 24. (csütörtök) 24:00 óráig harmadfokú hőségriasztást ad ki.

Szirénáztak a gépjárműfecskendők a hétvégén 2021. június 21.

Pénteken gázömlést szüntettek meg a tűzoltók, szombaton az M3-as autópályára riasztották az egységeket, vasárnap pedig a szomszédos megye egyik településére is vonultak.

Másodfokú hőségriasztás lép életbe szombaton 0:00 órától 2021. június 18.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján az elkövetkező napokban tartós hőség várható, ezért Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos 2021. június 19-én (szombat) 00:00 órától június 22 (kedd) 24:00 óráig másodfokú hőségriasztást ad ki.

Tegnap történt 2021. június 18.

Közlekedési balesethez, tűzhöz és állatmentéshez riasztották csütörtökön a tűzoltókat.

Hajdú Humán a legsportosabb 2021. június 17.

A Magyar Szabadidősport Szövetség idén is megrendezte a Kihívás Napját, kicsit alakítva a szabályokon a csapatok jelentkezést várták a kihívás hónapjára. A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság humán szolgálata és az informatikai osztály tagjai közösen neveztek a versenyen.

Műszaki mentés és tűzoltás is volt tegnap 2021. június 17.

A megye több laktanyájába is megszólaltak a szirénák. Vonultak szerdán a hajdúböszörményi, a berettyóújfalui, a püspökladányi és a debreceni hivatásos tűzoltók, valamint a balmazújvárosi önkormányzati egységek is.

Riasztás kedden 2021. június 16.

Kedden tűz volt Tiszacsegén, majd Debrecenben kellett beavatkozni az egységeknek, ott szintén tűz és faágak okoztak gondot.

Több mint háromszáz településen védekeznek a héten szúnyogok ellen 2021. június 15.

Az országos szúnyoggyérítési program idén április 22-én indult, azóta folyamatosan zajlott a lárvák elleni biológiai védekezés. A hűvösebb időben a szúnyogok fejlődése lassú, így ez a módszer elegendő volt az ártalom megelőzésére. Az elmúlt hetekben lehullott jelentős mennyiségű csapadék miatt számos ideiglenes tenyészőhely alakult ki, amelyekben a meleg időjárás hatására a lárvákból rövid idő alatt kifejlődtek a szúnyogok. Szúnyogártalmat szinte minden térségben tapasztalhatunk, legerőteljesebben a folyóink mentén érzékelhető a vérszívó rovarok jelenléte.

Szeles idő és két közúti baleset 2021. június 15.

Kerítésre borult egy nyírfa tegnap délelőtt Püspökladányban, a Kossuth utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók kivágták az elkorhadt fát.