Közlemény

2023. augusztus 01. 14:43

A Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye a vízügyi hatóság 35900/2306-9/2023. ált. sz. hatósági döntésével összefüggésben

A nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások megvalósításának gyorsításáról és egyszerűsítéséről szóló 2006. évi LIII. törvény 2. § (1) bekezdése alapján a kiemelt jelentőségű ügyben eljáró hatóság az általa meghozott döntéseket – az eljárás során a személyesen az ügyfélnek szóló végzések kivételével – hirdetményi úton közli. Ennek alapján a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (a továbbiakban: vízügyi hatóság) jogszabályi kötelezettségének eleget téve hirdetményt tett közzé vízjogi engedélyezési eljárással kapcsolatos döntéshozatalról.

Az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvény (továbbiakban: Ákr.) 
33. § (5) bekezdésének iratbetekintésre vonatkozó rendelkezései alapján, ha törvény a döntés nyilvánosságát nem korlátozza vagy nem zárja ki, az eljárás befejezését követően a személyes adatot és védett adatot nem tartalmazó véglegessé vált határozatot, valamint az elsőfokú határozatot megsemmisítő és az elsőfokú határozatot hozó hatóságot új eljárásra utasító végzést bárki korlátozás nélkül megismerheti.

A vízügyi hatóság az Ákr. 33. § (5) bekezdésére figyelemmel, az abban foglalt jogszabályi követelményeknek megfelelően, a jelen közlemény mellékleteként megismerhetővé teszi a 35900/2306-9/2023. ált. számú döntését, amelyben vízjogi engedélyezési eljárás hivatalbóli megszüntetéséről hozott végzést.