Csendes hétvége után mozgalmas volt a hétfő

2024. október 22. 08:31

Égő avar, közúti baleset és még egy kutya és egy macska kimentése miatt szükség volt a vármegye tűzoltóra a hét első napján. .

Vakolat lazult meg egy négy emeletes társasház homlokzatán hétfőn reggel Hajdúszoboszlón a Szilfák alján. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók a sérült épületrész környezetét kordonszalaggal körbehatárolták. 

Száz négyzetméteren égett az avar tegnap délelőtt Hajdúnánás határában. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be. 

Kiszáradt kútba esett egy macska hétfőn kora délután Nyíradonyban, a Bokrétás utcában. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók dugó létra segítségével, kézi erővel kimentették az ijedt állatot, majd sértetlenül átadták a gazdájának.

Munka közben kezdett füstölni egy emelőkosaras gépjármű motortere tegnap délután Debrecenben, a Piac utcában. A jármű meghibásodása miatt a gép kezelője a kosárban rekedt, hét méter magasságban. A debreceni hivatásos tűzoltók kiérkezésére az ott tartózkodók a tüzet eloltották. A egység egy vízsugárral elvégezte az utómunkálatokat és magasból mentő segítségével a fent rekedt embert lementette. 

Leégett az étel egy társasház első emeleti lakásában tegnap délután Hajdúszoboszlón a Major utcában. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók átvizsgálták, majd átszellőztették az épületet.

Kamion és kisteherautó ütközött össze tegnap délután Berettyóújfalu és Földes között a 42-es számú főúton. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók a járműveket átvizsgálták, majd áramtalanították. 

Vízáteresztő árokba szorult egy kutya tegnap késő délután Berettyóújfaluban, a Bocskai utcában. A város hivatásos tűzoltói kéziszerszámok segítségével szabadították ki az ebet, akit sérülés nélkül átadtak a gazdájának.