Kutya és macska is okozott bajt kedden a vármegyében

2024. október 16. 08:03

Fára mászott macska, és egy tűzet okozó eb miatt is érkezett riasztás a debreceni tűzoltókhoz.

Teljes terjedelmében égett egy melléképület hétfőről keddre virradóra, Hajdúdorogon a Lőtér utcában. A tűzoltók kiérkezése előtt egy az épületben tárolt gázpalack is felrobbant. A hajdúnánási és a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet.

 Kismacska mászott fel egy fára tegnap délelőtt Debrecenben, az Irén utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók kézi erővel mentették meg az ijedt állaltot.

 Felugrott a konyhapultra egy kutya, melynek következtében az elektromos tűzhelyet bekapcsolta, így az ott felejtett papírok meggyulladtak. Az eset tegnap délben egy társasház harmadik emeleti lakásában történt, Debrecenben az István úton. A tüzet a lakók, a debreceni hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt eloltották. Az egység az épületet átvizsgálta, majd átszellőztette.

 Leszakadt egy tizenöt méteres fa két ága tegnap délután Debrecenben, a Varga utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók kihúzós létrán keresztül motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

 Jelzett a szén-monoxid érzékelő tegnap délután egy családi házban, Nyíracsádon a Kossuth utcában, ahol egy cserépkályha üzemelt. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók méréseket végeztek az ingatlanban, ahol bebizonyosodott a mérgező gáz jelenléte.  A tulajdonos nem használta tovább a fűtőberendezést. Az eset során senki sem sérült meg.