Hetven hektáron égett az száraz aljnövényzet kedden

2024. szeptember 25. 07:59

Hetven hektáron égett az aljnövényzet és egy erdősáv kedden délután Hosszúpályiban a Homok telepen. A debreceni, a berettyóújfalui, a hajdúnánási hivatásos és a létavértesi önkormányzati tűzoltók három vízsugárral és kézi szerszámokkal oltották el e tüzet.

Összehordott szemét égett egy húsz négyzetméteres elhagyatott épületben kedden délelőtt Debrecenben, a Lőtér utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kézi szerszámokkal oltották el a tüzet, majd az épületet átvizsgálták. 

Árokba hajtott, fának ütközött, majd az oldalára borult egy személygépkocsi tegnap délelőtt Debrecen közelében a 4805-ös számú úton. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták, majd áramtalanították a járművet. Az autóban csak a sofőr utazott, őt a mentőszolgálat kórházba szállította. 

Ötszáz négyzetméteres területen égett a kukorica tarló, Létavértes közelében a 4807-es számú út mellett, tegnap kora délután. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet. 

Kombájn motortere gyulladt ki tegnap délután Komádi külterületén a Picsor tanyán. A komádi önkormányzati tűzoltók kiérkezésére az ott tartózkodók a lángokat egy porral oltóval megfékezték, az egység az utómunkálatokat egy vízsugárral végezte el.

Füstölt a tarló kedden késő délután egyek külterületén. Az egyeki önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be, majd az ott dolgozó kombájnt is átvizsgálták. A mezőgazdasági gépben izzást tapasztaltak, melyet egy vízsugár segítségével megszüntettek, majd hőkamerával átvizsgálták.