Erdőben, nádasban és tarlóban is keletkezett tűz

2024. szeptember 09. 07:53

Szabadtéri tűz volt a hétvégén is.

Egy tizenöt méteres fa egyik ága lehasadt és a magasban fennakadt a debreceni Károli Gáspár utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók létrán át motoros láncfűrésszel vágták le az ágat.

Egy nyolc méteres fa megdőlt és a gyalogos forgalmat veszélyeztette a debreceni Csap utcában. A város hivatásos tűzoltóira volt szükség, akik motoros láncfűrésszel vágták ki a fát. 

Kigyulladt egy lakóépület egyik szobája és tetőszerkezete péntek délután, Létavértesen, a Víztorony utcában. A létavértesi önkormányzati és a debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat. A lakók ideiglenesen rokonokhoz költöztek.

Hajdúszoboszlón, a Pityeri dűlőben ezer négyzetméteren égett a tarló, emiatt riasztották a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltókat. Az egység egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltotta el a tüzet.

Kertek végében található száraz növény és hulladék valamint az erdő aljnövényzete égett Hajdúböszörmény-Bodaszőlőn, péntek délután. A tűz lakóházakat veszélyeztette, ezért a debreceni, a hajdúböszörményi, a hajdúnánási hivatásos és a debreceni önkéntes tűzoltók összesen nyolc vízsugárral fékezték meg a tüzet. Három hektáron égett le a terület.

Szombaton szabadtéri tűz volt Nyíradony-Tamásipusztán, a Szatmári úton, kétezer négyzetméteren égett a terület. A nyíradonyi hivatásos és a szakolyi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik kéziszerszámokkal és egy vízsugárral oltották el a lángokat. Mezőpeterd közelébe a berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat riasztották. A vasúti töltés mellett égett a gaz, ott is vízsugárral fékezték meg a lángokat a tűzoltók. Nádudvar és Kaba között ötszáz négyzetméteren égett a száraz gaz és a nádas. A püspökladányi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet. Hencidán, a Jókai utcában egy hektáros területen égett a száraz avar. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltókra volt szükség, akik kéziszerszámokkal és egy vízsugárral oltották el a tüzet. Ezerötszáz négyzetméteren égett a gaz Nyíradonyban, az Árpád téren. A város hivatásos tűzoltóit riasztották, ők oltották el a lángokat. Nádudvaron, a Puskin utcában is tűz volt. A püspökladányi hivatásos tűzoltók oltották el a kétszáz négyzetméteres területet. 

Kigyulladt egy kombájn elektromos vezetéke Vámospércsen, az Újlétai úton. A debreceni hivatásos tűzoltók vonultak, akik átvizsgálták a járművet hőkamerával, a lángokat pedig két vízsugárral oltották el. 

Baleset történt szombat éjszaka Debrecenben, a Görömbei András utcában. Egy autó egy elektromos trafószekrénynek ütközött.  A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították az autót.

Vasárnap lángolt a gaz Nyíradonyban, az Ady Endre utcában. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Debrecenben, a Gázvezeték utcában két fa megdőlt, a forgalmat veszélyeztette. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel vágták ki a fákat.

Két fa dőlt ki Debrecenben, a Nagyerdei körút és az Ady Endre út kereszteződésében. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el azokat.

Debrecenben, a Csúcs utcában kétszáz négyzetméteren égett peremégéssel az erdő aljnövényzete. A debreceni hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. 

Háromezer négyzetméteren égett a nádas vasárnap, Biharkeresztesen, a Kazinczy utcában. A berettyóújfalui és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók vonultak, akik két vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be. A tűz átterjedt huszonnyolc körbálára is, ezért azokat szétbontották a tűzoltók és a lángokat eloltották.

Égett az erdő aljnövényzete Nyírmihálydiban, az Ifjúság utcában. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.