Szabadtéri tűz hétfőn

2024. augusztus 27. 09:15

Zsákán kétszáz hektár égett le hétfő délután, de Tiszavasváriban is több szabadtéri tűz volt.

Hétfőn Hortobágy közelében egy fa az úttestre dőlt. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Két autó ütközött össze Vámospércsen, a Petőfi utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a járműveket. A mentőszolgálat két embert kórházba szállított.

Kommunális hulladék égett Tiszavasváriban, a Fehértói utcában. A tiszavasvári önkormányzati és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók oltották el a tüzet kéziszerszámokkal és egy vízsugárral. Tiszavasváriban az Erdő utcában és a Széles utcában is volt tűz hétfőn. Háromezer négyzetméteren égett a száraz fű. A város tűzoltói mellett a hajdúnánási és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók is oltották a lángokat vízsugarakkal és kéziszerszámokkal. 

Kétszáz hektáron égett a száraz avar és gaz tegnap a Zsáka és Bakonszeg közötti külterületen. A tűzoltóegységek a néhol zsombékos, lápos területet nehezen tudták megközelíteni. A berettyóújfalui, a püspökladányi és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók végül hat vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. Az oltást a Hajdú-Bihar vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A tűzoltók munkáját öt munkagéppel segítették, azokkal körbeszántották a területet, megakadályozva a tűz továbbterjedését. Debrecenből, Szeghalomból és Berettyóújfaluból vízszállító érkezett, ezekkel biztosították az oltóvíz utánpótlását.

Három autó ütközött össze Debrecenben, a Mikepércsi úton. A debreceni hivatásos és önkéntes tűzoltók vonultak, akik átvizsgálták a járműveket és áramtalanították azokat. A balesetben senki sem sérült meg.

Egy közterületi kuka égett tegnap Hajdúböszörményben, a Kálvin téren. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat. 

Egy tíz méteres faág egy autóra hasadt hétfőn Debrecenben, a Tímár utcában. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel távolították el az ágat.