Tűz volt a vármegye több pontján

2024. július 23. 10:20

Két családi ház is lakhatatlanná vált tegnap a vármegyében.

Püspökladány közelében nyolcvan körbála égett. A püspökladányi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat. 

Egy autó fának csapódott Hosszúpályi közelében hétfő reggel, majd a helyszínen egy traktor egy személyautóval ütközött össze. A létavértesi önkormányzati és a konyári önkéntes tűzoltók vonultak. Az egységek a kidőlt fákat kivágták, átvizsgálták a járműveket és áramtalanították azokat. 

Egy száz négyzetméteres családi házban keletkezett tűz Derecskén, a Semmelweis utcában. A debreceni és a berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat riasztották, mert a ház több szobája és a tetőszerkezete is égett. A tűzoltók kiérkezésre az épületben egy gázpalack is felrobbant. Az egységek négy vízsugárral határolták körbe a tüzet. A ház lakhatatlanná vált, lakója átmenetileg rokonokhoz költözött.

Egy autó szalagkorlátnak csapódott az M35-ös autópályán hétfő reggel. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a járművet. A mentőszolgálat a jármű vezetőjét kórházba szállította.

Egy fatároló valamint egy lakóház oldalfala és tetőszerkezete égett hétfő délelőtt Hajdúsámsonban, a Sáska utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották a lángokat. A ház lakó ideiglenesen rokonokhoz költöztek.

Kigyulladt egy kamion Debrecen közelében hétfőn. A debreceni és a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók kiérkezésére a kamion teljes terjedelmében lángolt. A tűzoltók két vízsugárral oltották a tüzet. Az autóban ketten utaztak, ők időben el tudták hagyni a járművet, így nem sérültek meg.

Gáborján külterületén négy hektáros területen égett a legelő. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugarakkal oltották el a tüzet.

Hétfő este egy motor égett Biharnagybajomban, a Kossuth úton. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.