Nem volt nyugodt a hétvége

2024. július 22. 08:02

Pénteken egy üzemben volt tűz, szombaton és vasárnap szabadtéri tűzhöz és balesethez vonultak az egységek.

Pénteken faágat távolítottak el a tűzoltók Debrecenben, a Bethlen, a Lóding és a Csemete utcában. A debreceni hivatásos tűzoltóknak azért kellett a faágakat levágniuk, mert azok veszélyeztették a gyalogos és közúti forgalmat.

Szabadtéri tűz volt Mikepércsen, az Irinyi utcában. Egy családi ház udvarán háromszáz négyzetméteren égett a gaz és avar. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Ötezer négyzetméteren égett a gaz ötezer négyzetméteren Konyáron, az Alsósziget utcában. A berettyóújfalui és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. 

Egy fehérje feldolgozó üzemben keletkezett tűz péntek délután. Az épület és a benne tárolt még feldolgozandó fehérje égett teljes terjedelmében. A debreceni, a hajdúszoboszlói, a püspökladányi és a nyíradonyi hivatásos tűzoltók hat vízsugárral oltották a lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával. Összesen tíz gépjárművel, összesen 35 tűzoltó avatkozott be. A tűz keletkezési körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja.

Szombat délelőtt egy tizenkét méter magas nyírfa kidőlt is egy épületre borult Hajdúhadházon, a Fényes telepen. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Két hektáros területen égett az erdő és kommunális hulladék Nyíradony-Tamásipusztán. A nyíradonyi és debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Egy családi ház nád födéme füstölt Nádudvaron, a Bajcsy-Zsilinszky utcában szombat este. A püspökladányi hivatásos tűzoltók átvizsgálták az épületet is megbontották a födémet, az elektromos vezeték izzott.

Két autó és egy motor ütközött össze vasárnap délelőtt Debrecenben, a Böszörményi út végében. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a járműveket. A mentőszolgálat a motorost kórházba szállította.

Fát vágtak a debreceni hivatásos tűzoltók a debreceni Völgy utcában vasárnap délután. A fa kettétört, a forgalmat veszélyeztette, ezért kellett kivágni azt.

Egy motor gyulladt ki vasárnap Debrecenben, a Hatvan utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották a lángokat.

Ötezer négyzetméteren égett a gaz és az avar Hajdúsámsonban. A debreceni hivatásos tűzoltók vonultak, akik vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Fatuskó égett Debrecenben, a Diószegi út mellett, vasárnap délután. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Hajdúszoboszló közelben a 4-es számú főút mellett a gaz égett, emiatt riasztották a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltókat. Az egység kéziszerszámokkal fékezte meg a tüzet.

Vasárnap délután egy nyolc méteres faág hasadt le Balmazújvároson, a Batthyány utcában. A balmazújvárosi önkormányzati és önkéntes tűzoltók motoros láncfűrésszel vágták le az ágat.