Az esti vihar mellett tűzeset is volt tegnap

2024. július 18. 10:17

A kórházhoz is riasztották szerdán a tűzoltókat, a Hortobágyon pedig még mindig oltják a bálatüzet az egységek.

Szerda reggel Debrecenben, a Cserepes utcában egy lakóház pincéjében egy kisméretű kutyát mentettek ki a debreceni hivatásos tűzoltók, majd azt a gazdájának átadták.

Egy tizenöt méteres eperfa egyik ága a tetőre hasadt Püspökladányban, a Móricz Zsigmond utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók létrán át motoros láncfűrésszel vágták le a faágat.

Tűz volt szerda délelőtt Debrecenben, a Bartók Béla úti kórház egy alagsori helyiségében. Kompresszor és papírok égtek a klímatechnikai szobában. A tüzet az épület biztonsági szolgálata porral oltó készülékkel fékezte meg a debreceni hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt. Az alagsor füsttel telítődött, ezért azt, valamint az épület első emeletét kiürítették. 144 járóbeteg és 10 fekvőbetegnek kellett elhagyni a beavatkozás idejére a kórházat, illetve más épületrészbe szállították át őket. A tűzoltók átszellőztették az épületet és átvizsgálták a tűzzel érintett helyiséget. Az eset során senki sem sérült meg.

Egy személyautó műszerfala füstölt tegnap Nyírábrányban, a Vámospércsi úton. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járművet. 

Két autó ütközött össze a debreceni Szabó Kálmán utcában. A debreceni és a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat. A balesetben senki sem sérült meg.

Egy tizenkét méteres fát kellett a debreceni hivatásos tűzoltóknak kivágni szerda délután, mert az veszélyeztette a forgalmat a debreceni Borsika utcában.

Egy szivattyúház égett teljes terjedelmében Balkányban, a Nádas tanyán. A nyíradonyi hivatásos és a szakolyi önkormányzati tűzoltók mellett a balkányi önkéntesek is vonultak. A tűzoltók vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Faágat vágtak le a debreceni tűzoltók a Petőfi téren is, mert az a forgalmat veszélyeztette. Később vonultak még Hámfa utcába, mert egy faág kerítésre dőlt.

Meggyulladt az olaj egy nyári konyha tűzhelyén Balmazújvároson, a Bethlen utcában. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Ötven négyzetméteren égett a gaz és az avar Hosszúpályiban, a Deák Ferenc utcában. A létavértesi önkormányzati és a konyári önkéntes tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Egy négy négyzetméteres területen égett az aljnövényzet a debreceni Kastély utcában. A város hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal és egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Beszorult a liftbe egy ember a debreceni Cívis utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók liftkulcs segítségével szabadították ki a férfit.

A viharos idő miatt is riasztották a tűzoltókat este. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók egy szilvafát távolítottak el az útról, mert az a közlekedést akadályozta. A debreceni hivatásos tűzoltók Bocskaikert közelében vettek le egy nagy fát az úttestről, majd a Kishegyesi úton kellett lehasadt faágat levágniuk. A Poszáta utcában egy fa egy villanyoszlopra dőlt, azt távolították el az egységek.

Villám csapott bele egy családi ház kéményébe a debreceni Függetlenség utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral oltották el a tüzet, ami a tetőszerkezetben keletkezett.

Nyolcszáz bálából álló kazal közepén körülbelül négyszáz bála égett egy állattartó telepen Hortobágyon, az Árpádhalom majorban. A balmazújvárosi önkormányzati és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották a lángokat. Vízszállító is érkezett Hajdúnánásról és Debrecenből a helyszínre. A tűzoltók munkáját három erőgép is segítette, melyek széthúzták a bálákat.

Karcagon, a Bucsai úton több faág is leszakadt. A püspökladányi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik motoros láncfűrésszel dolgoztak az út megtisztításán.

Nagy mennyiségű víz volt egy családi ház pincéjében, ezért riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat, a Templom utcában. A tűzoltók kiszivattyúzták a csapadékvizet.

Az egyeki önkormányzati tűzoltók egy szilvafát vágtak ki, mert az megdőlt és a forgalmat akadályozta Egyeken, az Erzsébet utcában. 

Nem tudott a vonat közlekedni Tiszafüred közelében, mert a sínre fák dőltek, ezért hívták az egyeki önkormányzati tűzoltókat szerda éjszaka. Az egység motoros láncfűrésszel avatkozott be.