Így indult a hét

2024. július 16. 10:29

A forróságban tüzet is oltottak a tűzoltók és balesethez is riasztották őket.

Hétfő hajnalban tűz volt Hajdúböszörményben, a Nagy-Bocskai szőlőben. Egy tizenkét négyzetméteres melléképületben a szemét égett. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Egy húsz méteres fa egyik ága lehasadt és két járműre valamint a forgalmi sávra esett Debrecenben, a Borbíró téren. A debreceni hivatásos tűzoltók létrán át motoros láncfűrésszel távolítottak el az ágat.

Hétfő délután Nyíradony-Tamásipuszta környékén nyolcszáz négyzetméteren égett a száraz gaz. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Biharkeresztes közelében egy nagy faág hasadt le és a forgalmat akadályozta, ezért a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók az ágat eltávolították.

Debrecenben, a Derék utcában egy faág a gyalogos és közúti forgalmat veszélyeztette, ezért az ágat a város tűzoltói levágták láncfűrésszel.

Két kisteherautó ütközött össze hétfő délután, Hajdúdorog közelében. Az egyik autó a tetejére borult. A hajdúnánási hivatásos tűzoltókat riasztották, akik átvizsgálták a járműveket és áramtalanították azokat. A mentőszolgálat a sérülteket kórházba szállította.

Hétfő délután Hajdúszováton, a Bocskai István utcában kerti hulladékot égettek, ezért riasztották a tűzoltókat. Az egység egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltotta el a tüzet.