Vasárnap egy melléképületről terjedt tovább a tűz

2024. július 15. 06:53

A hétvégén számos tűzesethez és műszaki mentéshez vonultak az egységek.

Pénteken egy tizenöt méteres fa egyik nagy ága lehasadt és a forgalmat veszélyeztette a debreceni Boka Károly utcában. A város hivatásos tűzoltói kihúzós létrán át vágták le az ágat.

Faágat vágtak le ezután a Pacsirta utcában is a tűzoltók. Motoros láncfűrésszel vágták le az ágat.

Egy szén-monoxid-érzékelő adott le jelzéseket Nagyhegyesen, a Veres Péter utcában. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók méréseket végeztek, melyek kimutatták a mérges gáz jelenlétét a levegőben. A mentőszolgálat a családi ház lakóik kórházba szállította, az információk szerint megfigyelésre.

Két autó ütközött össze a 4-es számú főúton, Debrecen közelében. A város hivatásos tűzoltói átvizsgálták és áramtalanítotok a járműveket. A mentőszolgálat egy embert kórházba szállította.

Megdőlt egy fa pénteken a debreceni Kartács utcában. A debreceni tűzoltók emelőkosár segítségével és lángfűrésszel távolították el a fát.

Egy tíz méteres fa egyik ága egy villanyvezetékre szakadt Debrecen közelében, ezért a város hivatásos tűzoltók láncfűrésszel távolították el az ágat.

Több faágat és fát távolítottak el a tűzoltók szombaton. Debrecen közelében egy lehasadt faág a fél útpályát elzárta. A debreceni Vaskapu utcában több fa is megdőlt, melyek veszélyeztették a közlekedést, ezért az egységek kivágták azokat. A Dézsi András utcában egy öt méteres ág egy járműre esett, motoros láncfűrésszel távolították el az ágat a debreceni tűzoltók. Később a Kossuth utcában vágtak le egy ágat a tűzoltók, mert az a járdára hasadt.

Sárrétudvari és Báránd között három hektáron égett a tarló és hat körbála. A püspökladányi hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Szén-monoxid-érzékelő adott le jelzéseket egy nyílt égésterű kazán mellett szombaton, Debrecenben, a Nap utcában. A város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik méréseket végeztek. A mérések kimutatták a szén-monoxidot a levegőben. A gázszolgáltató a kazánt ideiglenesen kizárta a rendszerből. A ház lakói nem sérültek meg.

Később Debrecenben, a Serház utcában egy vízmelegítő mellé kihelyezett szén-monoxid-érzékelő is jelzett. A debreceni hivatásos tűzoltók mérései itt is igazolták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A ház lakóját további vizsgálatok céljából a mentőszolgálat kórházba szállította.

A kánikulában megnő a szén-monoxid-mérgezés kockázata is. A kéményben légdugó alakulhat ki, amely miatt a füstgáz visszaáramlik és szén-monoxid fejlődik. Ezért még nyáron is fontos a nyílt égésterű vízmelegítők mellett szén-monoxid érzékelőt működtetni.

Kerti főzés tüze terjedt át a kerti növényekre és a szomszéd kertjére is Nyírmihálydiban, a Vasút utcában. A szomszédos területen mintegy nyolcvan műanyag láda is károsodott. A nyíradonyi hivatásos és a szakolyi önkormányzati tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat.

Hetven négyzetméteren égett a gaz Hajdúböszörményben, a Nagy Bocskai szőlőben. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be.

Szombat este háromezer négyzetméteren égett egy száraz, gazos terület Hencidán, az Arany János utca végében. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Összehordott gallyak égtek Ebes külterületén vasárnap hajnalban. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Egy huszonöt méteres fa egyik nagy ága lehasadt és a gyalogos forgalmat veszélyeztette Debrecenben, a Görgey utcában. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel vágták le az ágat.

Egy tizenhat méteres fa egyik ága lehasadt Debrecenben, a Rákóczi utcában és egy autóra zuhant. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el az ágat.

Egy melléképületben keletkezett tűz vasárnap kora délután Hajdúdorogon, a Téglagyár utcában. Az esethez a hajdúnánási és a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltókat riasztották. Mire a helyszínre értek, az épület már teljes terjedelmében égett, a lángok két személyautóra és a lakóház tetőszerkezetére is átterjedtek. A tűzoltók négy vízsugárral határolták körbe a tüzet és oltották el azt. A lakók nem sérültek meg, de ideiglenesen rokonokhoz költöztek.

Kigyulladt egy autó Hajdúszoboszlón, a Gólya zugban. A város hivatásos tűzoltói oltották el a lángokat egy vízsugárral. Az autó utasai nem sérültek meg, időben el tudták hagyni a járművet.

A hulladék égett Zsákán, az Árpád fejedelem utcában. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Öt méhkaptár égett Hajdúszováton, a Zrínyi Miklós utcában, vasárnap délután. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be.

A száraz gaz és avar lángolt Hajdúhadházon, a Gáborkert dűlőben. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Faágat távolítottak el a debreceni tűzoltók a Dobozi utcában, vasárnap. A lehasadt faág a gyalogos forgalmat veszélyeztette. A tűzoltók dugólétrán át motoros láncfűrésszel dolgoztak.

Kommunális hulladék égett Hajdúböszörményben, a Damjanich János utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Egy huszonöt méteres fa egyik nagy ága egy kerítésre szakadt a debreceni Kiss Áron utcában. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel távolították el a faágat.