Számos műszaki mentés volt hétvégén

2024. július 01. 08:14

Közúti balesetek és lehasadt faágak adták a legtöbb munkát a vármegye tűzoltóinak a hétvégén.

Egy tíz méteres fenyőfa megdőlt Debrecenben, a György utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel vágták ki a fát.

Egy három méter mély aknába esett egy ember péntek délelőtt Debrecenben, a Fecske utcában. A város hivatásos tűzoltói mentőboard és kötél segítségével kimentették őt és átadták a mentőszolgálatnak. 

Kerítésre borult egy fa a debreceni Kiss Ernő utcában. A tűzoltók gépezetes tolólétrán át avatkoztak be.

Péntek délután két autó ütközött össze Hajdúböszörmény közelében. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járműveket és az egyiket áramtalanították. 

Hajdúszoboszlón, a Bajcsy-Zsilinszky utcában egy tizenöt méteres fa egyik nagy ága az úttestre borult, akadályozta a közlekedést. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel vágták le az ágat.

Biharkeresztes közelében egy nyolc méteres faág lehasadt. A forgalmat akadályozta, ezért a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók láncfűrésszel vágták le az ágat.

Egy kisteherautó villanyoszlopnak ütközött és az árokba csapódott, pénteken, Debrecenben, a Varsó utcában. A debreceni tűzoltók áramtalanították a járművet.

Pénteken kora este Hajdúszoboszlón, a Nap utcában egy fát kellett a tűzoltóknak kivágniuk, mert az a forgalmat veszélyeztette.

Szombaton, Vámospércs külterületén egy tizenkét méteres akácfa dőlt az útra, a debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel vágták ki a fát. 

Hajdúböszörményben, a Dózsa György körúton egy autó egy kerékpárost sodort el, majd villanyoszlopnak ütközött. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járművet.

 Egy tíz méter magas fa egyik ága lehasadt és a járókelőket veszélyeztette Biharkeresztesen, a Kossuth utcában. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók láncfűrésszel vágták le az ágat.

Egy munkagép gyulladt ki szombaton Hajdúböszörményben, a Dorogi út mellett. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat. A tűz a munkagépen túl másra nem terjedt tovább. 

Egy menetrend szerint közlekedő busz és egy személyautó ütközött össze szombat délután Nyírmártonfalván, a Kossuth utcában. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a járműveket. 

 Egy autó motorterében keletkezett tűz szombaton este, Hajdúnánáson, a Dorogi utcában. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat. A tűzben nem sérült meg senki.

Szalagkorlátnak ütközött, majd a tetejére borult egy személygépkocsi vasárnap kora hajnalban, Debrecen határában a 47-es számú főúton. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták, majd áramtalanították a járművet. Az autóban egy ember utazott, őt a mentőszolgálat kórházba szállította. 

Két személygépkocsi ütközött össze vasárnap hajnalban a Debrecen közelében a 47-es főúton. A járművek az egyik autó vonóhorga miatt összeakadtak. A debreceni hivatásos tűzoltók kézerővel szétválasztották a járműveket.

Konyhaszekrény égett egy garázsban tegnap délelőtt Hencidán a Csokonai utcában. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kiérkezésére az ott tartózkodók a tüzet eloltották. Az egység az utómunkálatokat egy vízsugárral végezte el. 

Lehasadt, majd egy villanyvezetéken akadt fenn egy huszonöt méteres fa ága, tegnap kora esete Debrecenben, a Kertváros utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétrán keresztül láncfűrésszel vágták le a faágat.

Árokba hajtott egy személygépkocsi tegnap késő este Berettyóújfalu közelében a 42-es számú úton. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók átvizsgálták, majd áramtalanították a járművet. Az autóban ketten utaztak, akik nem sérültek meg.