Hétfőn is számos műszaki mentéshez érkezett riasztás

2024. június 11. 09:03

Két közúti baleset és több meghasadt fa adott munkát a vármegye tűzoltóinak hétfőn.

Hétfőn reggel egy személygépkocsi és egy teherautó ütközött össze Hajdúböszörmény közelében. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járműveket és áramtalanították azokat. A személyautó két utasát a mentőszolgálat kórházba szállította.

Galamb szorult egy társasház szellőzőjébe hétfőn, Debrecenben, a Fényes udvarban. A város hivatásos tűzoltói kézi szerszámok segítségével szabadították ki a madarat, majd szabadon engedték.

A Hajdú-Bihar vármegyei tűzoltókat több településre is riasztották fakivágás miatt. Először a debreceni Zelemér utcába vonultak az egységek, mert ott egy fa egy családi házra dőlt. Ezután az Akadémia utcába riasztották őket, ott egy fa több ága lehasadt, a forgalmat veszélyezették, ezért azokat levágták gépezetes tolólétrán keresztül. Berettyóújfalu közelében több kisebb faág borult az úttestre, melyeket a város tűzoltói kézi erővel távolítottak el az útról. Szintén Berettyóújfaluban, a Rákóczi utcában volt szükség a tűzoltókra, mert az óvoda udvarán egy fa kerítésre és járdára dőlt. Hosszúpályiban egy nagy hársfa akadályozta a forgalmat, ezért a debreceni hivatásos és a konyári önkéntes tűzoltók a fa ágait levágták. Zsákára a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vonultak. Egy fa az úttestre dőlt, azét kellett motoros láncfűrésszel eltávolítani azt. Fülöp közelében egy tíz méteres fa ketté hasadt, egyik fele egy vezetékre dőlt, ezért a fát a nyíradonyi hivatásos tűzoltók kivágták.

Hétfő délután Balmazújváros külterületén tűz keletkezett négy négyzetméteren, a város tűzoltói egy vízsugárral fékezték meg a lángokat. 
Árokba sodródott egy autó Balmazújváros közelében hétfő délután. A balmazújvárosi önkormányzati és hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a járművet. A tűzoltók az autó vezetőjét a szélvédőn keresztül kimentették, és átadták a mentőszolgálatnak.