Pünkösdi hétvége tűzoltói eseményei

2024. május 21. 07:56

A pünkösdi hétvégén is sokszor riasztották a tűzoltókat, volt a vármegyében tűzeset és műszaki mentés is.

Veszélyesen megdőlt egy fa pénteken délelőtt, Bagamérban, a Zrínyi utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók dugólétrán keresztül motoros láncfűrésszel és kéziszerszámok segítségével távolították el a lakóházat is veszélyeztető fát.

Két személygépkocsi ütközött össze péntek kora délután Debrecenben a Dóczi József utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták, majd áramtalanították a járműveket. Az autókban összesen ketten utaztak, közülük nem sérült meg senki.

A Kishegyesi úton négy személygépkocsi ütközött össze pénteken délután. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói az autókat átvizsgálták, áramtalanították. A járművekben összesen nyolcan utaztak, közülük három embert a mentőszolgálat kórházba szállított.

Teljes terjedelmében égett egy kisbusz péntek délután Debrecenben, a Rezeda és a Létai út kereszteződésében. A város hivatásos tűzoltói, egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Két személygépkocsi ütközött össze pénteken délután Debrecenben, a Hatvan utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták, majd áramtalanították a járműveket. A balesetben érintett járművekben összesen öten utaztak, közülük a mentőszolgálat egy embert kórházba szállított.

Szombaton egy tíz méteres nyárfa dőlt ki Komádi közelében. A komádi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát. 

Egy nagyméretű fa a járdára dőlt Debrecenben, a Kishegyesi úton. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel vágták ki a fát. 

Egy nyolc méteres fűzfa kettéhasadt Hajdúböszörményben, a Bem József utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel vágták ki a fát.

Két autó ütközött össze Debrecenben, a Bolyai utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a járműveket. A mentőszolgálat két embert szállított a kórházba a helyszínről.

Egy tíz emeletes társasház harmadik emeletén tűz keletkezett szombaton este, Debrecenben, a Görgey utcában. Az egyik lakásban leégett az étel, emiatt füst volt a társasház lépcsőházában is. A debreceni hivatásos tűzoltók átszellőztették a lakást és a lépcsőházat, a mentőszolgálat pedig három embert kórházba szállított.

Fát vágtak a tűzoltók vasárnap három helyszínen. Először Hajdúsámsonban, a Martinka Kastély utcában egy húsz méteres fa egyik ága szakadt a villanyvezetékre. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel dolgoztak. Ezután a debreceni Domokos Lajos utcában hasadt le egy faág, ami a gyalogos forgalmat veszélyeztette. Később az Egyetem sugárútra riasztották őket. Ott gépezetes tolólétrán keresztül vágták le a lehasadt faágat. 

Vasárnap este egy autó egy vonattal ütközött össze Hortobágy közelében. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik átvizsgálták a járműveket és az autót áramtalanították. A jármű vezetőjét a mentőszolgálat kórházba szállította. 

Egy lakóház lángolt teljes terjedelmében Hajdúböszörményben, a Hargita utcában, hétfőn. Az épületben berendezési tárgyak és felhalmozott szemét égett. A debreceni és a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral oltották el a lángokat. A ház lakóját a mentőszolgálat kórházba szállította. 

Hétfő hajnalban Sárrétudvariban, a Jókai utcában egy nyolcvan négyzetméteres családi házban keletkezett tűz. A püspökladányi és karcagi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat. A ház lakói ideiglenesen rokonokhoz költöztek.

Debrecen közelében két autó ütközött össze. A debreceni hivatásos tűzoltók elvégezték az áramtalanították. A mentőszolgálat három embert kórházba szállított.

Egy családi ház egyik szobájában szemét égett hétfő délután Hajdúböszörményben, a Hargita utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Hajdúböszörmény közelében egy autó az árokba hajtott. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járművet és áramtalanították azt. A mentőszolgálat egy embert kórházba szállított.

Hétfő este kigyulladt egy autó a debreceni Ispotály utcában. A debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral fékezték meg a tüzet.