Vízsugarakra volt hétfőn szükség

2024. május 14. 07:54

Több szabadtéri tűz is volt május 13-án a vármegyében.

Hétfő hajnalban kigyulladt egy kis kuka Debrecenben, a Kishegyesi út és az Építők utca kereszteződésében lévő buszmegállónál. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Hatszáz négyzetméteren égett a nádcsörmő, Hajdúböszörmény közelében, hétfő reggel. A lángok átterjedtek egy munkagépre is. A debreceni, a hajdúböszörményi és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók vonultak, akik négy vízsugárral oltották el a tüzet. 

Szabadtéri tűz volt Derecskén hétfőn, vágástéri hulladék égett. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat. Később Nyírgelsén, a Jókai utcában egy hektáron égett a hulladék és az összehordott gallyak. A nyíradonyi és nyírbátori hivatásos és a szakolyi önkormányzati tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet. Fél hektáron égett Hajdúszovát külterületén az erdő aljnövényzete, azt a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók oltották el kéziszerszámokkal.

A tetőszerkezete égett egy lakóháznak Újlétán, a Rákóczi utcában, hétfő délután. A létavértesi önkormányzati és a debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.