Tűz volt csütörtökön

2024. május 10. 08:11

Hosszúpályiban kigyulladt egy melléképület a lángokat átterjedtek egy társasházra is.

Személyautó és egy személyszállító vonat ütközött össze csütörtök reggel Debrecenben, a Déli soron. A debreceni hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a gépjárművet és átvizsgálták azt. A vonaton húsz ember utazott, őket a tűzoltók egy mentesítő vonatra segítették át. A balesetben senki sem sérült meg.

Egy tizenkét négyzetméteres melléképületben csaptak fel a lángok Hosszúpályiban, a Petőfi utcában, csütörtök délben. Az épületben berendezési tárgyak égtek. A lángok átterjedtek egy társasház tetőszerkezetére is. A létavértesi önkormányzati és a debreceni hivatásos tűzoltók négy vízsugárral oltották a tüzet, a Hajdú-Bihar vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával. Két embert a mentőszolgálat kórházba szállított, hét lakó pedig ideiglenesen rokonokhoz költözött. 

Két autó ütközött össze Hajdúnánáson, a Wesselényi és Munkások útja kereszteződésében. A hajdúnánási hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket és az üzemanyag szivárgást megszüntették.

Egyek külterületén csütörtök délután nádas égett tíz négyzetméteren. Az egyeki önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.