Hulladéktűz a Vértesi úton

2024. április 16. 08:01

Két tűz is keletkezett viszonylag közel egymáshoz hétfőn napközben Debrecen külterületén, a Vértesi útnál.

Egy szeméttelepen több méter magasan összehordott fa- és növényi hulladék gyulladt ki, mintegy ezer négyzetméteren. Mindössze ötszáz méterrel távolabb, egy papírhulladékot feldolgozó üzemnél papír fogott tüzet egy betonfalakkal körülkerített, körülbelül száz négyzetméteres területen. Ezt a tüzet rövid időn belül megfékezték, azonban a nagy területen égő hulladékot még kedden reggel is oltották. A Hajdú-Bihar vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett debreceni, hajdúböszörményi, hajdúszoboszlói, hajdúnánási, püspökladányi, nyíradonyi tűzoltók légzésvédelem mellett – összesen több mint félszázan – avatkoztak be hét vízsugárral és egy vízágyúval. A munkát teherautókkal és munkagépekkel is segítették, az oltóvíz utánpótlását vízszállítók biztosították. Az esethez riasztották a katasztrófavédelmi mobil labort is, a környék több pontján is végrehajtott mérések veszélyes anyag egészségügyi határértéket meghaladó koncentrációját sehol nem mutatták ki.

 Leszakadt egy nagyméretű fa egyik ága tegnap reggel Balmazújvároson a Veres Péter utcában. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók láncfűrész segítségével távolították el az ágat.

Egy nyolc méter magas fa két ága közé szorult egy macska hétfőn délelőtt Debrecenben a Mikszáth Kálmán utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók gépezetes toló létra segítségével vették le az állatot a fáról.

Hosszában meghasadt egy tizenöt méteres fa tegnap délután Debrecenben a Budai Ézsaiás utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétrán át motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Száraz avar égett hétfőn este Hajdúböszörményben. a Nagy-Bocskai szőlőben. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.