Több helyre is riasztották a hétvégén a tűzoltókat

2024. április 15. 07:55

Pénteken, szombaton és vasárnap is riasztották a tűzoltókat.

Pénteken kora reggel egy mezőgazdasági gép égett teljes terjedelmében Magyarhomorogon, a Béke utcában. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a tüzet. 

Délután két autó ütközött össze a debreceni Pesti utcában. A város hivatásos tűzoltói átvizsgálták és áramtalanították a járműveket. A mentőszolgálat két embert kórházba szállított.

Egyek külterületén foltokban égett a száraz fű. Az egyeki önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be. 

Összehordott hulladék égett Szerepen, a Rácz Béla utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. 

Este Nyírmihálydiban, Ifjúság utca végében négyezer négyzetméteren égett a gaz és a száraz aljnövényzet. A szakolyi önkormányzati és a nyíradonyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral, puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Kisbusz és személygépkocsi ütközött össze szombaton reggel a 48-as számú főúton Debrecen közelében. A debreceni hivatásos tűzoltók vonultak a balesethez, akik átvizsgálták, majd áramtalanították a járműveket. Az autókban összesen öten utaztak, a mentőszolgálat mindenkit kórházba szállított.

Nádas égett a csatorna partján szombat délelőtt Egyeken, a Vágóhíd utcánál. Az egyeki önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Árokba hajtott, és felborult egy kamion délután Földes és Báránd között, a 42-es számú főúton. A püspökladányi hivatásos tűzoltók átvizsgálták, áramtalanították a járművet, és az üzemanyag folyást megállították.

Kigyulladt egy személygépkocsi Hajdúhadházon, a Nefelejcs utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be.

Felmászott és másfél napon át nem tudott lejönni egy macska egy tizenöt méter magas fáról, Hajdúnánáson, a Liget utcában. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók szombaton délután kihúzós létra segítségével közelítették meg, majd lesegítették a fáról az ijedt állatot.

Vasárnap délelőtt negyven négyzetméteren égett a nádas Földes és Hajdúszovát között, az út mellett. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltókat kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Letört egy fa egyik ága vasárnap a debreceni Kórház utcában. Az debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a fát motoros láncfűrésszel vágták ki.

Két százhúsz literes kuka égett vasárnap Hajdúszoboszlón, az Isonzó utcában. Az ott lévők a lángokat fékezték meg, a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók az utómunkálatokat végezték el egy vízsugárral.

Késő délután fél hektáron a nádas és húsz méter hosszan a kerítés égett Hajdúszováton, Jókai Mór utcában. A hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.