Húsvéti hétvége eseményei

2024. április 02. 09:22

Több szabadtéri tűz is volt a hétvégén a vármegyében, szombat óta pedig már él a tűzgyújtási tilalom.

Egy nyolc méteres nyárfa dőlt az útra Derecske és Hajdúszovát között. A konyári önkéntesek és a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vonultak. Az egységek egy motoros láncfűrésszel szüntették meg az akadályt. 

Az úttestre és a járdára dőlt egy nagy faág pénteken a debreceni Böszörményi úton is. A város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik motoros láncfűrésszel távolították el az ágat.

Egy kisméretű kuka égett Debrecenben, a Nádor utca és a Füredi út kereszteződésében. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Hajdúszovát külterületén egy hektáros területen égett a nádas és gaz pénteken. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Ezután szintén Hajdúszováton volt tűz, három hektáron égett a nádas és a gaz. A tűzoltók vízsugarakkal avatkoztak be.

Kisteherautó és egy személyautó ütközött össze a debreceni Füredi úton, pénteken. A város tűzoltói átvizsgálták és áramtalanították a járművet. 

A nádas égett ötszáz négyzetméteren Berettyóújfalu közelében., a Keleti főcsatorna partjánál. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Hajdúszoboszló külterületén öt hektáron égett a gaz. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Hajdúhadházon, az Árpád és a Nap utca közötti területen égett a nádas, ötezer négyzetméteren. A hajdúböszörményi és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. 

Vadcsapdába szorult egy férfi lába Balmazújváros közelében, péntek délután. A balmazújvárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik korongos roncsvágóval szabadították ki a lábát, majd a mentőszolgálat a férfit kórházba szállította.

Bojton, a Deák Ferenc utcában egy melléképület és a benne tárolt tűzifa égett. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

A csatornapart mellett a nádas égett ötszáz méter hosszan Kabánál. A püspökladányi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Egy faág egy villanyoszlop szakadt Nyírmihálydiban, a Balkány úton. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók kézi erővel távolították el a faágat a vezetékről.

Késő délután kétezer négyzetméteren égett az avar Hajdúhadházon, melyet a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók oltottak el kéziszerszámokkal.

Szombat délelőtt egy faág hasadt le Debrecenben, a Cserfa utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók létrán át láncfűrésszel vágták le az ágat.

Szabadtéri tűz volt a vármegye több pontján, szombaton. Földesnél két hektáron égett a száraz avar és a nádas, ott a püspökladányi hivatásos tűzoltók avatkoztak be. Ők ezután Kaba külterületére vonultak, mert ott is egy hektáron égett a nádas. A tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

A legnagyobb kiterjedésben Hajdúhadház külterületén égett az avar és a gaz szombaton. Nyolc hektáros területet oltottak a hajdúböszörményi és a debreceni hivatásos tűzoltók vízsugarakkal és kéziszerszámokkal. Az oltást a nagy szél nehezítette, a lángok a közeli erdősávot és egy erdészházat is veszélyeztettek. 

Az egyeki önkormányzati tűzoltókat is riasztották szombaton. Foltokban égett a nádas három hektáron Egyek külterületén. A tüzet az egység kéziszerszámokkal és vízsugárral fékezte meg.

Kigyulladt egy autó motortere menet közben a debreceni Csapó utcában, szombat délután. A város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Tűz volt egy családi házban Hajdúhadházon, a Nyíl utcában. Berendezési tárgyak és a tetőszerkezet égett. A debreceni és a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók vonultak, akik vízsugarakkal és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. A tűz keletkezési körülményeit vizsgálja a katasztrófavédelem.

Száz köbméteres tárgya csomó füstölt az M3-as autópálya mellett Hajdúnánás közelében. A hajdúnánási hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal szüntették meg a füstölést.

Sápon, a 42-es számú főút mellett másfél hektáron égett a nádas a vasúti sínek mellett. A püspökladányi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Peremégéssel égett a gaz egy hektáros területen vasárnap Hajdúhadházon, a Nefelejcs utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Szén-monoxid-érzékelő adott le jelzéseket egy családi házban, Hajdúhadházon, az Erdő utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók méréseket végeztek, melyek igazolták a szén-monoxid jelenlétét a levegőben. A mentőszolgálat egy embert a lakásból kórházba szállított.

Két autó ütközött össze Hajdúböszörmény közelében. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a járműveket. A mentőszolgálat két embert kórházba szállított.

Az erős szél hétfőn egy lakatlan családi ház lemeztetejét bontotta meg Nagykerekiben, a Széchenyi utcában. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók a felszakadt tetőrészt visszafogatták.

A debreceni hivatásos tűzoltókat a Nagyerdei körútra riasztották, mert ott egy öt méteres faág lehasadt és a magasban fennakadt. A tűzoltók gépezetes tolólétrán keresztül kézi erővel távolították el a faágat.

Hétfő délután a nádas égett ötezer négyzetméteren Bojton, a Baltazár Dezső utcában. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.