Napközben tűz és baleset, este CO

2024. március 28. 08:04

Balesetek és tűz is volt tegnap a Hajdú-Bihar vármegyében.

Szerda délben három hektáron foltokban égett a gaz és avart Hajdúhadházon, a Nefelejcs utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. 

Lesodródott az útról egy autó Hajdúszoboszló közelében, a 4-es számú főúton. A balesethez elsőként a Hajdú Speciális Kutató-mentő Egyesület egyik tagja ért oda. Ő a jármű vezetőjét kisegítette az autóból és elsősegélyben részesítette, ezután áramtalanította a kocsit. A mentőszolgálat a sofőrt kórházba szállította.

Száz négyzetméteren égett a gaz Szerepen, a Dózsa telepen. A püspökladányi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugárral fékezték meg a tüzet.

Hajdúszoboszlón, a Hőforrás utcában két autó ütközött össze, riasztották a város hivatásos tűzoltói, akik áramtalanították a járműveket. 

Egyek külterületén nád csomó égett szerdán kora este. Az egyeki önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Este jelzett egy szén-monoxid-érzékelő egy családi házban Nyíradonyban, a Damjanich utcában. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók vonultak, akik méréseket végeztek. Az eredmények igazolták a szén-monoxid jelenlétét. A házban egy vegyes tüzelésű kazán működött. 

Egy kisbusz és egy személyautó ütközött össze a 4-es főút, Hajdúszoboszló térségében, este. Az ütközés következtében az autó oldalával az árokba borult, két utasa saját erejéből ki tudott szállni. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók a két jármű közül a személyautót áramtalanították. A mentőszolgálat egy embert kórházba szállított.