November utolsó hétvégéjén történt

2023. november 27. 07:45

A hétvégén is sokszor riasztották a tűzoltókat.

Két személyautó ütközött össze Debrecen közelében, az M35 autópályánál, péntek reggel. Az egyik autó a szalagkorlátnak sodródott, amelyet a debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgáltak és áramtalanítottak.

Péntek délután Hajdúdorog közelében, az út mellett egy tizenöt méter magas fa megdőlt és a közúti forgalmat veszélyeztette. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétrán keresztül motoros láncfűrésszel vágták ki a fát.

Két autó ütközött össze szombat reggel, Hajdúszoboszlón, a Tokaji utcában. A város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik átvizsgálták és áramtalanították az autókat. A balesetben senki sem sérült meg.

Kigyulladt a kémény egy hajdúböszörményi házban, a Hortobágy utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet és a kéményt kitisztították. A tűz nem terjedt át másra.

Elsodort a vonat két embert a bocskaikerti vasútállomáson szombat délután. Az egyik sérült a helyszínen életét vesztette, másik személyt a mentőszolgálat kórházba szállította. A debreceni hivatásos tűzoltók mellett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is vonult. A vonaton körülbelül száznyolcvan ember utazott, a mentesítő vonatra történő átszállást segítették a tűzoltók.

Főzés közben leégett az étel Hortobágyon, egy ház konyhájában, a Czinege János utcában. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók a tüzet eloltották és átszellőztették a házat.

Szombaton késő este kigyulladt egy épület födém része Biharnagybajomban, a Rákóczi úton. A püspökladányi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet.

Szalagkorlátnak ütközött egy autó vasárnap délután Hajdúböszörmény közelében, az M35-ös autópályán. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltóakt riasztották, akik átvizsgálták és áramtalanították a járművet.

Több faág is veszélyeztette a közúti forgalmat Hajdúszoboszlón, a Hóvirág utcában, ezért a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltókat értesítették. Az egység létrán keresztül motoros láncfűrésszel levágta az ágakat.