A pénteki szeles idő után riasztották a tűzoltókat

2023. október 30. 07:40

A pénteki szél miatt több lehasadt faághoz is riasztották a tűzoltókat, a hétvége csendesebben telt.

Több kidőlt fához és lehasadt faághoz is riasztották a tűzoltókat pénteken. Debrecenben, a Sesztina utcába, a Senyei-Oláh István utcába, a Boka Károly utcába, a Tégláskert utcába és a Sárga dűlőbe vonultak a debreceni hivatásos egységek. Motoros láncfűrésszel távolították el az út akadályt képező fákat és lehasadt faágakat. A Honvéd utcában egy kémény borult le és a gyalogos forgalmat veszélyeztette, a meglazult részeket létrán keresztül vették le a tűzoltók. 

Hajdúszoboszlón is favágás volt pénteken. A Bihari utcában, a Major utcában és a Szilfákalja utcában is faágakat távolítottak el a város tűzoltói. A hajdúszoboszlói egységet még a Keleti-főcsatorna partjára is riasztották ott egy nagy fa az utat teljesen elzárta.

A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók Hortobágyra vonultak, mert egy nagyméretű nyárfa kidőlt a szélben és a forgalmat akadályozta. A tűzoltók motoros láncfűrésszel dolgoztak.

Berettyóújfaluban, a Honvéd utcában dőlt ki egy fa félig, ezért azt a város tűzoltói kivágták.

Az árokba hajtott egy autó a 4-es számú főúton, Kaba közelében. A kabai önkéntesek és a püspökladányi hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a járművet. Az autó utasai nem sérültek meg.

Négy személyautó ütközött össze péntek délután Hajdúböszörmény külterületén. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egység átvizsgálta és áramtalanította az autókat, a mentőszolgálat pedig három embert kórházba szállított.

Szombaton kettéhasadt egy húsz méteres fa Berettyóújfaluban, a Honvéd utcában. A fa a gyalogos és az autóforgalmat veszélyeztette. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók emelő kosaras járművön keresztül távolította el a fát. 

Kocsi beállóra borult egy faág a debreceni Hajnal utcában. A város hivatásos tűzoltói láncfűrésszel távolították el az ágat az útból.

Két autó ütközött össze Debrecen közelében szombat délelőtt. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a járműveket. A mentőszolgálat négy embert szállított kórházba.

Kettéhasadt egy tizenöt méteres fa Debrecenben, a Hódos Imre utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók vonultak, akik eltávolították a fát, hogy az a forgalmat ne veszélyeztesse tovább.

Egy villanyvezetékre dőlt egy tíz méteres fa vasárnap délelőtt Nyírábrányban, a Jókai utcában. A nyíradonyi hivatásos tűzoltókat vonultak, a fát kivágták, ezzel megszüntették a veszélyhelyzetet.

Összehordott növényi hulladék égett vasárnap délután a debreceni Dombos tanyán. A város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Lehasadt egy faág vasárnap kora este Debrecenben, a Domokoskert utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel vágták le az ágat.