A hosszú hétvégén történt

2023. május 30. 09:17

A hosszú hétvégén többször is riasztották a tűzoltókat, balesethez és tűzhöz is.

Három autó ütközött össze péntek délelőtt Debrecenben, a Rakovszky és a Csapó utca kereszteződésében. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a járműveket. 

Több faág lehasadt pénteken a debreceni István út mentén. A faágak a gyalogos forgalmat veszélyeztették, ezért azokat a debreceni tűzoltók levágták motoros láncfűrésszel.

Hajdúdorog közelében, az M3-as autópálya mellett fahulladék égett. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották el a lángokat, munkájukat egy erőgép is segítette.

Két autó ütközött össze a debreceni Pesti utcában. A járműveket a város hivatásos tűzoltói vizsgálták át és áramtalanították. A mentőszolgálat két embert szállított kórházba további vizsgálatok miatt.

Szén-monoxid-érzékelő adott le jelzéseket délután Hajdúszováton, a Gaál Zsigmond utcában. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók méréseket végeztek, az eredmények szén-monoxid jelenlétét mutatták ki. Az egység átszellőztette az épületet, a gázszolgáltató szakemberei pedig ideiglenesen a házban lévő kazánt a rendszerből kizárták. Az eset során senki sem sérült meg.

Péntek este egy nagyméretű fa egyik ága hasadt le, a közúti forgalmat veszélyeztette a debreceni Sarló utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók létrán át motoros láncfűrésszel vágták le az ágat.

Szombat délután egy faág lehasadt Debrecenben, az Egyetem sugárúton. A debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a fa több ágát, melyek a gyalogos forgalmat veszélyeztették, eltávolították kézi erővel.

Tűz volt szombat délután egy családi házban Szerepen, a Vörösmarty utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók vonultak, két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval. A nyolcvan négyzetméteres épület teljes terjedelmében lángolt, ezért azt két vízsugárral oltották a tűzoltók. A házban négyen éltek, a ház lakhatatlanná vált. A lakók ideiglenesen rokonokhoz költöztek.

Elakadt egy lift vasárnap késő délután Debrecenben, a Görgey utca egyik társasházában. A Debreceni hivatásos tűzoltók liftkulcs segítségével kinyitották a liftajtót és a bennrekedt utast kiszabadították.

Egy négyzetméteren égett az avar Hajdúszovát és Derecske között vasárnap este. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Lehasadt egy faág hétfő délelőtt a debreceni Senyei-Oláh István utca és a Faragó utca kereszteződésében. A debreceni hivatásos tűzoltók láncfűrésszel és kézi erővel távolították el az ágat.

Méhésznek nyújtottak segítséget a debreceni hivatásos tűzoltók hétfő délután. Debrecenben, a Nagyerdei körúton egy tizenöt méter magas fa lombkoronájában volt egy méhraj, ezért gépezetes tolólétrán vitték fel oda a méhészt, aki befogta a méheket.