„A füstérzékelő életet menthet”

2023. május 25. 11:32

Tizedik alkalommal hirdette meg az Országos Tűzmegelőzési Bizottság az alkotói pályázatot a fiatalok körében.

Idén is nagyon sok alkotás érkezett, összesen 222. A szakértő zsűri értékelte őket. A zsűri elnöke Szeifert Imre tű. alezredes a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott polgári védelmi főfelügyelője volt, aki maga is festőművész. Idén a füstérzékelők fontosságról szóló alkotásokat várta a Tűzmegelőzési Bizottság. Az alezredes elmondta, hogy a téma bemutatása mellett a kivitelezést is figyelte a rajzok esetében. 

A fiatalok a lakástüzek veszélyeiről alkottak a legtöbbet, ahol megjelent a főzés miatt kialakuló tűz, valamint a dohányzásból adód esetek is. A képeken megjelentek a füstérzékelők és a tűzoltás főszereplői is, a tűzoltók.

Szabadkézi rajz kategóriában két korcsoportot díjaztak.

Alsó tagozatos diákok eredményei:

  1. Kiss Panna és Tóth Bianka közös munkájaakik a Földesi Karácsony Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskolából nyújtottak be alkotást.
  2. Angyal Krisztián és Pércsi Botond közös munkájaakik a Földesi Karácsony Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskolából nyújtottak be alkotást.
  3. Sain Gergő a Diószegi Lajos Általános Iskola tanulója, Hajdúszovátról.

Felső tagozatos diákok közül:

  1. Széplaki Cintia Gabriella a Földesi Karácsony Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola diákja.
  2. Juhász Péter a Debreceni Hatvani István Általános Iskola tanulója.
  3. Nagy Orsolya a Diószegi Lajos Általános Iskola tanulója, Hajdúszovátról.

A kézműves alkotások kategóriában a 6 éves Juhász Petrát értékelte a zsűri, aki a Debreceni Hatvani István Általános Iskola diákjaként indult a versenyen.