Szén-monoxid-érzékelő

2023. május 22. 09:02

A hétvégén ismét életet mentett egy szén-monoxid-érzékelő.

Péntek hajnalban Derecskén, az Akácfa utcában tűz keletkezett egy használtruha kereskedésben. Négy köbméter ruha égett. A berettyóújfalui hivatásos és konyári önkéntes tűzoltók vízsugárral oltották el a lángokat.

Egy kisteherautó és két személygépkocsi ütközött össze Debrecen közelében, a 4-es számú főúton, péntek reggel. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járműveket és elvégezték az áramtalanítást. A mentőszolgálat két embert kórházba szállított.

Délután egy tíz méteres fa egyik ága hasadt le egy vezetékre a debreceni Nagy Mihály kertben. A debreceni hivatásos tűzoltók láncfűrésszel avatkoztak be.

Szombaton gallyak égtek Hosszúpályiban, a Keleti utcában. A létavértesi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik megfékezték vízsugárral a tüzet.

Összehordott nád égett ötven négyzetméteren szombat délután Egyeken, a Tisza utca végében. Az egyeki önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Egy elhagyatott épület pincéjében keletkezett tűz Hajdúszoboszlón, a Liget utcában. A város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik egy vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Lehasadt egy huszonöt méteres fa egyik ága vasárnap a debreceni Tőzsér utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétrán át motoros láncfűrésszel vágták le az ágat.

Kerti hulladék és szemét égett vasárnap délelőtt Létavértesen, a Bocskai utcában. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy hajdúszoboszlói lakásban, a Bethlen utcában, vasárnap délután. A lakásban egy nyílt égésterű kazán működött. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók méréseket végeztek, melyek kimutatták a szén-monoxid jelenlétét a levegőben. A lakásban egy háromfős család volt, őket a mentőszolgálat további vizsgálatok céljából kórházba szállított. Későbbi tájékoztatásuk alapján szén-monoxid mérgezést nem szenvedtek.