Viharkárok kedden

2023. március 29. 07:55

A hétfői viharkárok felszámolása még kedden is tartott.

Kedden hajnalban Gáborjánban tölgyfa dőlt az úttestre. Debrecenben, a Ghilányi utcában fűzfa dőlt az útra, a Mészöly Géza utcában pedig lehasadt egy faág. A Csillag utcába is riasztották a tűzoltókat, ahol egy ház tűzfala borult másik lakásra. A Kazinczy utcában egy nagy fa két ága hasadt le egy tárolóra. A Pósa utcában is megdőlt egy fa, azt is a város tűzoltói vágták ki. Balmazújvároson szintén fa dőlt ki a Dózsa György és a Veres Péter utcában. Hajdúszoboszlón egy szilvafa dőlt meg, azt kellett eltávolítaniuk a tűzoltóknak, később a Kölcsey utcába vonultak a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók, ott egy fa hasadt ketté. Berettyóújfaluban a vihar a családi ház tetejéről a cserepeket sodorta le. Ebesen egy nyolcméteres fa miatt vonultak a tűzoltók, az a fakerítésre dőlt, láncfűrésszel távolították el. Komádiban egy lakóház lemeztetejét bontotta meg a szél, ott a település önkormányzati egységére volt szükség. Este újra Debrecenbe vonultak a tűzoltók, mert a Csapó utcában egy tízemeletes társasház tetejéről lógott egy alumínium cső, veszélyt jelentve a járókelőkre és parkoló autókra, ezért azt eltávolították az egységek.

Kedd reggel tűzesethez is riasztották a tűzoltókat. Bocskaikertben, az Állomás úton egy melléképület tetőszerkezete égett. A tűz az épület szigetelésére is átterjedt. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Két autó ütközött össze Debrecenben, a Mikepércsi út és a Gázvezeték utca kereszteződésében. A debreceni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet.