Elektromos kapcsolószekrények égtek egy társasházban

2023. január 24. 08:04

A Fényes udvarból érkezett a riasztás tegnap késő este.

Elektromos kapcsolószekrények gyulladtak ki egy tegnap késő este Debrecenben a Fényes udvar egyik társasházának földszintjén. A debreceni és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók a lángokat porral oltó készülék segítségével eloltották. Az épület jelentős mennyiségű füsttel telítődött. Az egységek átvizsgálták, és átszellőztették. A házból tizenhét lakót menekítettek ki ők melegedő buszban várakoztak, ameddig visszatérhettek lakásaikba. A tűzoltók további harminc lakás lakóját arra kértek, hogy zárkózzanak be. A mentőszolgálat három embert kórházba szállított. A lakók röviddel éjfél után visszatérhettek otthonaikba. A beavatkozást a vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A tűz okát vizsgálják. 

Elgázolt egy embert a vonat hétfőn délelőtt Bocskaikertben, az Állomás utcában. Az ember nem élte túl a balesetet. A debreceni hivatásos tűzoltók a vonat ötvenöt utasának segítettek egy másik érkező szerelvényre történő átszállásban, hogy útjukat folytathassák. Az ütközést az ember nem élte túl. 

Három személygépkocsi ütközött össze tegnap délben, Debrecenben a Pesti utca és Bartók Béla utca kereszteződésében. A debreceni hivatásos tűzoltók a járműveket átvizsgálták, majd áramtalanították. Az eset során senki sem sérült meg.

Fotó: Debreceni HTP