Az elmúlt hétvége eseményei

2023. január 23. 09:17

A műszaki mentések határozták meg a vármegye tűzoltóinak hétvégéjét, de égő kismegszakítók is okoztak riadalmat egy társasházban.

Leégett az étel pénteken délelőtt Debrecenben a Csapó utca egyik társasházának lakásában. A debreceni hivatásos tűzoltók hőkamera segítségével átvizsgálták az ingatlant valamint az épületet átszellőztették.

Leszakadt faág miatt vonultak a debreceni hivatásos tűzoltók az Akadémia és a Honvéd utcába is pénteken. Motoros láncfűrésszel és kézi erővel avatkoztak be.

Két személygépkocsi ütközött össze tegnap délelőtt, Debrecenben a Gázvezeték utcán. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták, majd áramtalanították a járműveket. Az autókban egy-egy ember utazott, egyiküket a mentőszolgálat kórházba szállította.

Teherautó és személygépkocsi ütközött össze tegnap kora délután Nyírmihálydi és Nyírgelse között a 471-es számú főúton. A személygépkocsi sofőrje a járművébe szorult, így őt a szakolyi önkormányzati és a nyíradonyi hivatásos tűzoltók feszítővágó berendezés segítségével szabadították ki. A mentőszolgálat a személygépkocsi vezetőjét és a teherautó vezetőjét is kórházba szállította.
 

Megcsúszott, majd árokba hajtott egy személygépkocsi pénteken délután Létavértes és Bánk között. A létavértesi önkormányzati tűzoltók a járművet átvizsgálták majd áramtalanították. Az autóban csak a sofőr utazott, őt a mentőszolgálat kórházba szállította.

Erkélyről kidobott karácsonyfa akadt fenn egy fán tegnap délután Debrecenben a Menyhárt téren - A debreceni hivatásos tűzoltók kihúzós létra és csáklya  segítségével távolították el a gyalogosforgalmat is veszélyeztető fenyőfát.  

Árokba hajtott egy kisteherautó Nagyhegyes közelében 3405-ös számú főúton, pénteken délután. A balmazújvárosi önkormányzati tűoltók vonultak a balesethez, akik a járművet átvizsgálták, majd áramtalanították. A mentőszolgálat egy embert kórházba szállított. 

Leomlott egy százhúsz négyzetméteres lakóház  használaton kívüli kéménye szombaton reggel Hajdúnánáson az Arany János utcában. A kémény mintegy hat négyzetméteres területen beszakította a tetőt is.  A hajdúnánási hivatásos tűzoltók az épületet átvizsgálták majd a tetőn maradt törmeléket eltávolították. A házban élő egy ember az eset során nem sérült meg.

Vízelvezető árokba csúszott egy személygépkocsi szombaton este Egyeken a Széchenyi utcában. Az egyeki önkormányzati tűzoltók drótkötél segítségével kihúzták a járművet az árokból.

Kismegszakítók égtek egy társasház földszinti lakásában tegnap délután Debrecenben, a Görgey utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, azonban mire kiérkeztek az ott tartózkodók a tüzet eloltották. A tűzoltók a lakást átvizsgálták, és az épületet átszellőztették. A beavatkozást a vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.