Több tűzeset

2023. január 16. 07:55

Több tűzeset is volt a hétvégén Hajdú-Bihar vármegyében.

Lesodródott az útról péntek délelőtt egy autó Biharkeresztes közelében. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vonultak. A lesodródott autó vezetője ki tudott szállni a járműből, de utasát a tűzoltók emelték ki, majd átadták őt a mentőszolgálatnak.

Körbálák égtek Gáborjánban, a Fő utcában egy hatszáz négyzetméteres színben. A berettyóújfalui és püspökladányi hivatásos tűzoltók vonultak, akik két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották a lángokat.

Olaj égett péntek délután egy társasházi lakás konyhájában a debreceni Kassai úton. A debreceni hivatásos tűzoltók kiérkezésére, az ott lakók az olajat eloltották, a tűz azonban a konyhaszekrényre is átterjedt. A debreceni hivatásos és önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal valamint puttonyfecskendővel avatkoztak még be.

Egy kismegszakító okozott tüzet egy nyolcadik emeleti lakásban szombaton Debrecenben, a Cívis utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók hőkamerával átvizsgálták a területet és átszellőztették a lakást. Személyi sérülés nem történt.

Árokba hajtott egy autó Biharugrán, a komádi önkormányzati tűzoltók vonultak, akik átvizsgálták a járművet és áramtalanították azt. 

Két faág villanyvezetékre csavarodott Hajdúdorogon, a Mester utcában. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók létrán át motoros láncfűrésszel levágták az ágakat.

Begyulladt a korom egy családi ház kéményében Nyíradonyban, az Acsádi utcában. A tűz a kéményből nem terjedt tovább. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal távolították el az izzó részeket.

Két épület égett szombat este Debrecenben, a Homok utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók vonultak. Két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották a lángokat, ezzel egy időben gázpalackot vittek ki a házakból, hogy azok ne hasadjanak ki a hőtől. Az egyik épületben egy ember tartózkodott, aki nem sérült meg. A tűzoltók még két kutyát is kimentettek, épségben.

Berettyóújfalu közelében, a 42-es számú főúton egy iszapot szállító nyerges vontató pótkocsijának a hátsó fala felnyílt. Az iszap kifolyt az úttestre. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal tisztították meg az utat. 

Komor izzott egy kéményben vasárnap délután Létavértesen, a Temető utcában. A létavértesi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be. A tűz másra át nem terjedt.

Vasárnap kora este Hajdúhadházon, a Homok utcában egy hűtő égett az utcán. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók kiérkezésére már csak parázslás volt tapasztalható, melyet a tűzoltók egy vízsugárral megszüntettek.