Hétvégi összefoglaló

2022. december 05. 09:03

December első hétvégéjén történt a megyében.

Péntek délután Debrecenbe, a Honti utcába riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat. Egy családi ház pincéjét elöntötte a víz, egy csőtörés miatt. A tűzoltók motoros szivattyúval távolították el a vizet.

Szombat reggel Hajdúnánáson, a Magyar utcában két autó ütközött össze. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók elvégezték az áramtalanítást. Személyi sérülés nem történt.

Tiszavasvári közelében két autó ütközött össze szombat délután. A hajdúnánási hivatásos és a tiszavasvári önkormányzati tűzoltókat riasztották. Az egyik autó vezetője beszorult a roncsba, őt feszítő-vágóval szabadították ki a tűzoltók. A mentőszolgálat két embert kórházba szállított kórházba.

Három autó ütközött Debrecenben, a Nagyállomás melletti felüljárónál. A debreceni hivatásos tűzoltók az áramtalanítást végezték el. 

Szombat este Derecskén, a Köztársaság úton egy autó füstölni kezdett és kigyulladt. A berettyóújfalui hivatásos és a konyári önkéntes tűzoltók vonultak, akik kéziszerszámokkal és egy vízsugárral oltották el a lángokat. Az autó vezetője nem sérült meg a tűzben.

Egy családi ház kéményében a korom izzott vasárnap késő délután Szakolyban, az Erkel utcában. A szakolyi önkormányzati és a nyíradonyi hivatásos tűzoltók vonultak, akik kéziszerszámokkal távolították el az izzó részeket. A tűzoltók hőkamerával átvizsgálták a padlást is, de a tűz nem terjedt tovább. 

Szén-monoxid-érzékelő jelzett vasárnap este Debrecenben, a Thoman Mann utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók méréseket végeztek a fürdőszobái nyílt égésterű vízmelegítő mellett. Az eredmények kimutatták a szén-monoxid jelenlétét a levegőben. Az eset során nem sérült meg senki.

Árokba borult este egy autó Furta közelében. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vonultak, akik átvizsgálták a járművet és áramtalanították azt.