Balesetek az elmúlt napokban

2022. november 21. 09:29

Sok közúti balesethez riasztották a tűzoltókat a hétvégén.

Péntek hajnalban Debrecenben, a Csárda utcában két autó ütközött össze, emiatt riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat. Az egység az autókat átvizsgálta és elvégezte az áramtalanítást. A mentőszolgálat egy embert kórházba szállított.

Kaba külterületén a 4-es számú főúton egy teherautó félig az árokba hajtott és egy oszlopot is kiborított. A püspökladányi hivatásos és a kabai önkéntes tűzoltók vonultak, akik a területet biztosították és áramtalanították a járművet. A teherautó sofőrje nem sérült meg.

Három autó ütközött össze a debreceni Sillye Gábor utcában, péntek délután. A debreceni hivatásos tűzoltók a járműveket vizsgálták át és áramtalanították azokat. A balesetben nem sérült meg senki.

Derecske külterületén, az M35-ös autópályán egy kisteherautó szalagkorlátnak ütközött. A hajdúszoboszlói hivatásos és a konyári önkéntes tűzoltók vonultak, akik az áramtalanítást végezték el. A jármű vezetőjét a mentőszolgálat kórházba szállította.

Két nagy fa az útra borult pénteken és teljesen elzárta az utat Debrecenben, a Panoráma úton. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Péntek este egy nagyméretű faág az úttestre dőlt, Debrecen-Haláp külterületén. A közúti forgalmat veszélyeztette, ezért a debreceni hivatásos tűzoltók eltávolították azt motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal.

Szombat hajnalban egy autó megcsúszott és az oldalára borult Hajdúnánáson, a Magyar utcában. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az ott lévők az autót a kerekeire állították. A tűzoltók elvégezték az áramtalanítást.

Komádi külterületén egy autó lesodródott az útról és a szalagkorlátot átszakította. A komádi önkormányzati tűzoltók a jármű vezetőjét feszítő-vágó segítségével szabadították ki a roncsból, majd átadták őt a mentőszolgálatnak. A sérült mentőhelikopterrel került kórházba.

Árokba hajtott egy autó a 4-es számú főúton, Bocskaikert külterületén, szombaton délután. A debreceni hivatásos tűzoltók kivontatták az autót az árokból.

Szombat este a létavértesi önkormányzati tűzoltókat riasztották Létavértesre, a Konyári utcába. Egy lakóház egyik szobájában a kályhacső a falból kiesett és füst áramlott vissza a lakótérbe. A tűzoltók az égő, parázsló részeket eltávolították és átszellőztették a házat.

Vasárnap reggel egy macska rekedt egy hat méter magas fán a debreceni Cívis utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik a macskát létra segítségével lehozták a magasból.

Egy autó motortere kigyulladt és átterjedt a tűz az utastérre, vasárnap délben, Berekböszörményben. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat. A tűzben nem sérült meg senki.

Debrecen közelében a 4808-as úton egy autó fának ütközött. A debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik elvégezték az áramtalanítást. Az autóban négyen utaztak, egy gyermeket a mentőszolgálat kórházba szállított.

Vasárnap délután két autó ütközött össze Debrecenben, a Böszörményi úton. A debreceni hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki az egyik autó vezetőjét, majd átadták őt a mentőszolgálatnak.