A hétvége műszaki mentései

2022. szeptember 26. 07:55

Több közlekedési balesethez is riasztották a tűzoltókat a hétvégén, ezen kívül is akadt műszaki mentési feladataik.

Debrecenben, a Panoráma úton egy nagyméretű fa dőlt az útra, ezért riasztották péntek hajnalban a debreceni hivatásos tűzoltókat. Az egység motoros láncfűrésszel avatkozott be.

Faág miatt vonultak később a tűzoltók a debreceni Viola utcába is, ott a gyalogos forgalmat veszélyeztették a lehasadó faágak. Kézi szerszámokkal és kézi erővel távolították el az ágakat a tűzoltók. 

Egy nagyméretű fa egyik ága hasadt le Debrecenben, az Ödön utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, mert az ág a forgalmat veszélyeztette. A tűzoltók motoros láncfűrésszel vágták le az ágat.

A hajdúszoboszlói buszváró egyik mosdójának ajtaja beszorult, így az ott lévő ember nem tudott kijutni. A tűzoltók segítségét kérte. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók kézi erővel kinyitották az ajtót, ezzel a bajbajutott kiszabadult. 

Péntek este Hajdúböszörményben a Baltazár Dezső utcában egy autó az árokba borult.  A város hivatásos tűzoltói a járművet átvizsgálták és áramtalanították. A mentőszolgálat a jármű vezetőjét kórházba szállította.

Egy menetrend szerint közlekedő vonat és egy mezőgazdasági vontató ütközött össze szombaton kora délután Bocskaikertben. A debreceni és a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók a területet biztosították és a traktorból szivárgó üzemanyagot felitatták. A vonaton százegy ember utazott, ők egy mentesítő vonatra szálltak át. A balesetben nem sérült meg senki.

Gaz égett Debrecenben, a Pacikert utca és a Gyurgyalag utca kereszteződésében. A debreceni hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Szombaton Körösszakál külterületére, a Sebes Körös hídjához riasztották a komádi önkormányzati tűzoltókat. Egy férfi eltűnt a vízben, a tűzoltók is keresték. Az egység végül dugólétra és mentőkötél segítségével kiemelték őt a vízből. A mentőszolgálatnak átadták, azonban már nem lehetett rajta segíteni, a helyszínen életét vesztette.

Vasárnap délután árokba borult egy autó Hajdúszoboszló külterületén, a 4-es számú főúton. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet.  

Fának ütközött Létavértesen közelében egy autó vasárnap este.  A létavértesi önkormányzati tűzoltók átvizsgálták a járművet és áramtalanították azt. A tűzoltók a fát is eltávolították. A mentőszolgálat az autó vezetőjét és az utasát kórházba szállította.