Balesetek az utakon

2022. szeptember 12. 08:12

Több közúti balesethez is riasztották a tűzoltókat a hétvégén.

Pénteken több utcába is riasztották a tűzoltókat lehasadt faágak miatt. Először a debreceni Ötmalom utcában egy ág egy parkoló autókra szakadt. A Huszár Gál utcában is autóra esett egy akácfa egyik ága. A Füredi utcában a gyalogos forgalmat veszélyeztetett egy lehasadt faág. Este pedig a Mikepércsi úton bicikli útra dőlt egy fa. Minden esetben láncfűrésszel avatkoztak be a debreceni hivatásos tűzoltók.

Két autó ütközött össze Debrecenben, a Pesti utcában. A debreceni tűzoltók átvizsgálták a járműveket és megszüntették az üzemanyag folyást.

Péntek délután Mezősason, a Szabadság utcában egy autó az árokba borult. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vonultak, akik az áramtalanítást végezték. A mentőszolgálat két embert kórházba szállított.

Egy húsz méteres fa dőlt az útra szombaton Debrecen közelében, a 48-as számú főúton. A fa miatt egy autó az árokba csúszott. A debreceni hivatásos tűzoltók a járművet átvizsgálták és áramtalanították, a fát pedig eltávolították az útról.

Debrecenben, a Magtár utcában egy családi ház pincéjében fél méter magasan állt az esővíz, ezért riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat. Az egység egy szivattyú segítségével távolította el a csapadékot.

Debrecenben, a Panoráma úton egy fa megdőlt a közúti forgalmat veszélyeztette, a város tűzoltói motoros láncfűrésszel avatkoztak be. Szintén fa okozott gondot a debreceni Vágóhíd utcában. A nagypiac területén egy tizenöt méteres fa egyik nagy ága hasadt le, villanyvezetékre és egy sátorra esett. Emelőkosaras gépjárműn át motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Vámospércsen, a 48-as úton két autó ütközött össze szombaton. A debreceni hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat, a mentőszolgálat pedig kórházba szállította a sérülteket.

Napközben a komádi önkormányzati tűzoltókat is riasztották műszaki mentésre. A Köztársaság útján egy nyárfa egyik ága hasadt le, a közúti forgalmat veszélyeztette, ezért azt a tűzoltók eltávolították.

A lakóházat veszélyeztető mennyiségű eső gyűlt össze szombaton Nyírmihálydiban, a Rákóczi utcában, egy családi ház udvarán. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók szivattyúval távolították el a vizet.

Létavértes és Bánk között két autó ütközött össze. A járművek annyira összeroncsolódtak, hogy mind a két autó vezetője beszorult, őket a debreceni és a létavértesi tűzoltók szabadították ki. A mentőszolgálat az utasokat kórházba szállította.

Debrecenben, a Balmazújvárosi úton két autó ütközött össze. A debreceni hivatásos tűzoltók az áramtalanítást végezték el. A mentőszolgálat két embert szállított kórházba.

Kaba közelében a 4-es számú főúton egy autó lesodródott az útról és az árokba borult. A püspökladányi hivatásos tűzoltók vonultak, akik átvizsgálás után áramtalanították a járművet.

Vasárnap reggel két autó ütközött össze Egyeken, a Csokonai utcában. Az egyeki önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik a járműveket átvizsgálták és áramtalanították azokat. Az ütközés során az autók egy villanyoszlopot is kiütöttek. A tűzoltók biztosították a helyszínt, az áramszolgáltató kiérkezésig. Az áramszolgáltató a sérült oszlop cseréjét elvégezte. A mentőszolgálat a baleset résztvevőit további vizsgálatokért kórházba szállította.

Egy kiszáradt fa a közúti forgalmat veszélyeztette Hajdúböszörményben, a Dózsa György körúton, ezért riasztották a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltókat. Az egység a fát motoros láncfűrésszel távolították el.

Összeütközött két autó Debrecenben, a Böszörményi úton vasárnap délelőtt. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járműveket. A balesetben nem sérült meg senki.

Balmazújvároson, a Debreceni úton egy fa egyik ága lehasadt vasárnap és a közúti forgalmat akadályozta. A balmazújvárosi tűzoltók egy kosaras járműn át motoros láncfűrésszel levágták az ágat.

Este Hajdúhadházon, a Gárdonyi Géza utcában egy hűtőszekrény égett, emiatt riasztották a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltókat. Az egység egy vízsugárral oltotta el a tüzet.

Fotó: Debreceni HTP, KMSZ, Létavértesi ÖTP