Tüzek mellett műszaki mentés is várt a tűzoltókra

2022. augusztus 15. 09:50

Pénteken, szombaton és vasárnap is vonultak a tűzoltók. A szabadtéri tüzek mellett épülettűz és műszaki mentés is várt az egységekre.

Péntek délelőtt egy hektáron égett az aljnövényzet Hosszúpályiban, a Homok utca végében. A debreceni hivatásos, a létavértesi önkormányzati és a konyári önkéntes tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal határolták körbe a lángokat és oltották el a tüzet.

Három négyzetméteren összehordott szemét égett pénteken Debrecenben, a Hadházi úton. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották a lángokat.

Kismarján, a Sziget utcában száz négyzetméteren égett a gaz. A létavértesi önkormányzati tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral fékezték meg a tüzet.

Szombat délelőtt két autó ütközött össze Balmazújvároson, a Veres Péter utcában. A város önkormányzati tűzoltói vonultak, akik áramtalanították és átvizsgálták az autókat. A balesetben nem sérült meg senki.

Szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat szombaton a megye több pontjára. Sok esetben a tűzoltók kiérkezése előtt az ott lévők eloltották a lángokat, de volt ahol a tűzoltóknak kellett beavatkozniuk. Először Tiszavasváriba, a Szarvas utcába riasztották a hajdúnánási hivatásos tűzoltókat. Ott két és fél hektáron égett a gaz. Váncsodon, a Széchenyi István utcában volt tűz, a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat. Ezer négyzetméteren égett az akácos aljnövényzete Hosszúpályiban, a Homok utcában. A létavértesi önkormányzati és konyári önkéntes tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet. A vasúti töltés mellett is volt tűz szombaton, Tiszacsegére, az Ipar utcába az egyeki önkormányzati tűzoltók vonultak. Végül a tarló égett Biharugrában, a Biharugrai-tanyáknál. A tüzet a komádi önkormányzati tűzoltók oltották el egy vízsugárral és kéziszerszámokkal.

Szombat délután egy tizenkét méteres nyárfa egyik nagy ága hasadt le Debrecen és Hosszúpályi közötti úton. A forgalmat veszélyeztette, ezért a debreceni hivatásos tűzoltók magasból mentőn keresztül motoros láncfűrésszel vágták le az ágat.

Két autó ütközött össze Debrecen-Kismacson. A debreceni hivatásos tűzoltók a járművek átvizsgálását és az áramtalanítást végezték el.

Teljes terjedelmében égett egy felújítás alatt lévő lakóépület vasárnap hajnalban Debrecenben, a Végső utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral határolták körbe a tüzet, majd oltották el a lángokat. 

Nyírlugoson, az Acsádi utcában egy személyautó egy villanyoszlopnak ütközött, majd a tetején állt meg. A nyíradonyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik az áramtalanítást végezték el. A mentőszolgálat a jármű vezetőjét kórházba szállította.

Ebes és Hajdúszoboszló között trágyacsomó egy része égett. A debreceni és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók vízsugárral oltották a lángokat, munkájukat egy erőgép is segítette, mert az megbontotta a több ezer mázsás trágyacsomót. 

Vasárnap reggel Nádudvar külterületén, a Kabai útfél közelében kétszáz négyzetméteren égett a száraz fű. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Hétezer négyzetméteren égett a cserjés Toldon, a Petőfi utca végében. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották a lángokat. 

Vasárnap délelőtt egy nagyméretű fa az úttestre dőlt Debrecenben, a Nagyerdei körúton. A debreceni hivatásos tűzoltók a fát eltávolították az útból.

Tűz volt vasárnap Hosszúpályiban, a Homok utcában. Ezer négyzetméteren a bozótos égett, majd a tűz a vasúti talpfákra is átterjedt. A tüzet a létavértesi önkormányzati és a konyári önkéntes tűzoltók fékezték meg kéziszerszámokkal.

Délután két darab lucernabálában keletkezett tűz Bakonszegen, az Ady Endre utcában. A tűz egy istállóra is átterjedt harminc négyzetméteren. A berettyóújfalui hivatásos tűoltókat riasztották, akik kiérkezése előtt a gazda az istállóból a teheneket kihajtotta. A tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugárral oltották el a lángokat. A tűzben senki sem sérült meg.

A Bartók Béla úti kórházhoz vonultak a debreceni hivatásos tűzoltók vasárnap délután. Egy két és fél éves gyermek nyakára szorult egy karika. A tűzoltók pedálvágó segítségével szabadították ki a gyermeket, akit ezután további vizsgálatokra a mentők a klinikára továbbszállítottak.