Kedden is az időjárással harcoltak a megye tűzoltói

2022. július 06. 08:46

Számos avartűzhöz, szélvihar okozta tragédia és károk felszámolása és egy kigyulladt családiház oltása miatt is vonultak a megye tűzoltói.

Ötszáz négyzetméteren égett a tarló hétfőről keddre virradóan Debrecenben a Lóskuti utca közelében. A debreceni hivatásos tűzoltók kézi szerszámokkal eloltották a tüzet.

Harminc négyzetméteres melléképület égett teljes terjedelmében tegnap reggel Balkányban a Görénypusztán. A tűz átterjedt egy szomszédos melléképület tetőszerkezetére, valamint a szomszédos telekre, is ahol közel száz négyzetméteren égett száraz avar foltokban. A nyíradonyi, a nyírbátori hivatásos és a szakolyi önkormányzati tűzoltók három vízsugárral oltották el a tüzet.

Ötven négyzetméter hosszan égett az aljnövényzet Egyek közelében tegnap délelőtt. Az egyeki önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be. 

Családiház tetőtere és a házhoz épített garázs égett kedden délelőtt Debrecenben a Csongor utcában. Az ingatlan mellett található melléképület is kigyulladt. A debreceni hivatásos és a debreceni önkéntes tűzoltók három vízsugárral oltották el a tüzet. 

Kigyulladt egy személygépkocsi kedden kora délután Debrecenben a Naphal utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet.

Egy hektáron égett az aljnövényzet kedden kora délután a Hortobágyon, Nádudvar közelében. A balmazújvárosi önkormányzati és a debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. 

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy körbálázó gép tegnap a déli órákban Furtán a Temető utca közelében. A tűz két hektáros területen átterjed a tarlóra, valamint két körbálára is. A berettyóújfalui és szeghalmi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el. 

Negyven hektáron égett a tarló tegnap délután Berettyóújfalu és Bakonszeg közötti területen, ahol kigyulladt egy trafóház is A tűzet a hajdúszoboszlói a debreceni és a püspökladányi hivatásos tűzoltók oltották el. A munkákban három erőgép is részt vett. A nagy szél miatt tűz a vasúti forgalmat is akadályozta. 

Számos riasztás érkezett tegnap délután a megye több pontjáról a viharos szél miatt kidőlt fák és leszakadt ágak miatt. Debrecenben több helyen is szükség volt a tűzoltók munkájára, így a Pallagi úton, Csigekert utcában, a Borbíró téren, a Nagyerdei parkban, az Ádám utcában, a Honvéd utcában, az Andaházi utcában és a Kanális utcában is. Püspökladányban a Karcagi utcában, Hajdúszoboszlón a Kádár utcában vonultak a helyi hivatásos tűzoltók leszakadt faágak eltávolítására. 

Tegnap délután Hosszúpályiban a Földvár utcában a viharos szél, egy nyolc méteres szilfát kidöntött. A fa egy padon ülő emberre borult, aki az eset következtében elhalálozott. A létavértesi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították a kidőlt fát. 

Kétszáz négyzetméteren égett az avar tegnap délután Bakonszegen a Rákóczi utca közelében. Az ott lakók a tűz oltását megkezdték, majd az időközben kiérkező püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. 

Két autó ütközött össze tegnap délután Balmazújváros és Hajdúböszörmény között. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket. A gépkocsikban összesen négyen utaztak, a mentőszolgálat mindenkit kórházba szállított.

Fotó: Debreceni HTP;Balmazújváros ÖTP; Hajdúböszörményi KÖ; Hajdúszoboszlói KÖ