Tűz volt Debrecenben a Kandia utcában

2022. július 05. 09:05

Kigyulladt egy társasház harmadik emeleti lakásának egyik helyisége hétfőn kora reggel Debrecenben a Kandia utcában.

A tűz átterjedt az egész ingatlanra, majd továbbterjedt a fölötte található negyedik emeleti lakásra is. A debreceni hivatásos tűzoltók tíz embert kimenekítettek az épületből. Az egység két vízsugárral eloltotta a lángokat, majd az épületet átszellőztette. Összesen huszonheten hagyták el lakásaikat. A mentőszolgálat nyolc ember szállított kórházba. A beavatkozást a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Veszélyesen megdőlt egy nyárfa hétfő délelőtt Debrecenben a Móricz Zsigmond utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Kétezer négyzetméteren égett a tarló Egyek és Félhalom között. Az egyeki önkormányzati és a tiszafüredi hivatásos tűzoltók két vízsugárral avatkoztak be.

Egy tizenhárom méteres fa egyik ága lehasadt és a közeli épület valamint a szomszédos ingatlan lakóit is veszélyeztette. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók dugólétra, kéziszerszám és láncfűrész segítségével az ágat eltávolították.

Két személygépkocsi ütközött össze tagnap a déli órákban, Debrecenben a Bolyai utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították.

Teljes terjedelmében égett egy közel ezerkétszáz négyzetméteres istálló épület Debrecenben a Bellegelő kertben tegnap délelőtt. A tűz átterjedt a közeli farakásra is. A debreceni és a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották el a tüzet. Az egységek az istállóból kihoztak három gázpalackot, amelyeket sugárral visszahűtöttek, majd a tartalmát a szabadba engedték.

Kettéhasadt egy fa hétfőn a déli órákban, Debrecenben a Böszörményi úton. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be. A Senyei-Oláh István utcában is leszakadt faágat távolítottak el a debreceni hivatásos tűzoltók

Lehasadt egy fa ága Komádiban a fő utcában. A komádi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Egy nagyméretű fa ága hasadt le, ttegnap délután Hajdúböszörményben, a Nefelejcs utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

 Háromszáz négyzetméteren égett az avar tegnap késő délután Hosszúpályiban, a Csata utcában. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be.

Tegnap késő este az avar égett Nyírgelsén a Gelsi úton. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral eloltották a tüzet.

Fotó: Debreceni HTP;Hajdú-Bihar MKI