Favágás, baleset és sok szabadtéri tűz

2022. június 23. 09:20

Több szabadtéri tűz volt szerdán is Hajdú-Bihar megyében

Egy juharfa megdőlt a debreceni Szegedi Gergely utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel avatkoztak be. Egy tölgyfa miatt vonultak a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók is szerdán. A Kiskastély utcában a fa egyik ága lehasadt, a gyalogos forgalomra veszélyt jelentette. Emelőkosaras gépjárműn át levágták az ágat.

Szerda délben egy autó árokba hajtott Nádudvar közelében, emiatt riasztották a püspökladányi hivatásos tűzoltókat. A tűzoltók elvégezték az áramtalanítást, a mentőszolgálat pedig egy embert a kórházba szállított.

A száraz avar égett kétezer négyzetméteren Létavértesen, a Víztorony utcában. A tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Debrecenben, a Szabolcs utcában egy elhagyott telken, ezer négyzetméteren égett a gaz. A tűzoltók itt is egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be. Délután Nyírmihálydiban, a Bátori utcában volt tűz, egy hektáron égett a gaz, melyet a nyíradonyi hivatásos tűzoltók oltottak el. Nádas égett Hortobágy közelében a 33-as számú főút mellett. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral fékezték meg a tüzet. Később a legelő égett Egyek külterületén, a település tűzoltói egy vízsugárral oltották el a lángokat. Késő délután ismét Debrecenben volt tűz, a Kolónia utcában. A gaz égett, melyet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltott el a debreceni egység.

Egy autó és egy robogó ütközött össze Debrecenben, a Pallagi úton. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járműveket és az üzemanyagfolyást megszüntették.