Hétvégén történt

2022. június 20. 09:36

Pénteken egy istálló égett Tiszavasváriban, szombaton lángossütő gyulladt ki. Vasárnap szabadtéri tűz volt a megyében.

Pénteken egy istálló égett teljes terjedelmében Tiszavasváriban, a Sopron utcában. A tiszavasvári és a hajdúnánási tűzoltók vonultak, akik három vízsugárral határolták körbe a lángokat és oltották a tüzet. Az istállóban kilenc tehén volt, melyeket sikerült kimenteni onnan.

Egy autó egy villanyoszlopnak ütközött Debrecenben, a Mikepércsi úton. A debreceni hivatásos tűzoltók elvégezték az áramtalanítást. A mentőszolgálat a helyszínről egy embert kórházba szállított.

Hosszúpályi és Pocsaj között egy autó az árokba csúszott, a konyári önkéntes és a létavértesi önkormányzati tűzoltók vonultak. Az egységek áramtalanították a járművet. Az autó vezetőjét a mentőszolgálat kórházba szállította.

Péntek délelőtt Hajdúdorogon, a Vasút utcában tíz hektáron égett a tarló. A hajdúböszörményi és a hajdúnánási hivatásos tűzoltókat riasztották, akik avaroltóval és három vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Egy húsz méteres fa megdőlt és a vasúti pálya forgalmát veszélyeztette Debrecenben, a Vámospércsi út és Kondoroskert kereszteződésben. A debreceni hivatásos tűzoltók gépezete tolólétrán át motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Debrecenben, a Mezőőr utcában négy hektáron égett az aljnövényzet pénteken. A tüzet a debreceni hivatásos tűzoltók oltották el.

A Hortobágy folyó mellett is tűz volt, oda a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Nyírlugoson, a Bélteki úton a gaz égett, a nyíradonyi és a szakolyi tűzoltók oltották el a tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal. A helyszínre érkezett egy erőgép is, a területet körbetárcsázta.

Avar égett Nyírmihálydiban, a Fürdő utcában. Száz méteren égett a gaz és avar. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat.

Este Tiszavasváriban, a Kossuth utcában volt tűz. Egy családi ház egyik szobájában a berendezési tárgyak égtek. A hajdúnánási és a tiszavasvári tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet és átszellőztették az épületet. A ház lakóját a mentőszolgálat kórházba szállította.

Egy utánfutóra szerelt lángossütő égett szombaton a nyíradonyi Hunyadi utcában. A sütő teljes terjedelmében lángolt. A nyíradonyi hivatásos és a szakolyi önkormányzati tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral oltották a tüzet.

Egy fűzfa az úttestre borult és elzárta teljesen az utat Nyíradony és Nyírlugos között. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be. Egy fa egyik ága letört és a gyalogos forgalmat veszélyeztette Debrecenben, a Balogh Mihály utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók eltávolították az ágat. Egy diófa egyik ága hasadt le Hosszúpályiban, a Kossuth Lajos utcában. A létavértesi önkormányzati tűzoltók dugólétrán keresztül kötéllel és motoros láncfűrésszel levágták az ágat. Debrecenben, az Egyetem sugárúton egy nagyméretű fa több ága hasadt le, melyet a debreceni hivatásos tűzoltók távolítottak el gépezetes tolólétrán át. Hajdúsámsonban, a Zsindely utcába is riasztották a tűzoltókat, ott is faág okozott gondot, mert az villanyvezetékre szakadt, de a tűzoltók levágták az ágat.

Szombaton szabadtéri tűz volt Konyáron, a Vágóhíd utcában, Sárrétudvariban, a Táncsics utcában és Nádudvaron, a Hajdú utcában. A hivatásos tűzoltók mellett az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók is beavatkoztak.

Hajdúszoboszlóban, az Újvárosi utcában egy autó és egy traktor ütközött össze, emiatt riasztották a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltókat. Az egység elvégezte az áramtalanítást. A mentőszolgálat négy embert szállított kórházba.

Vasárnap délelőtt Püspökladányban, a Bartók Béla utcában lángolt egy gazos terület. A püspökladányi hivatásos tűzoltókra volt szükség, akik két vízsugárral eloltották a tüzet.

Hajdúböszörmény és Hajdúhadház között száraz gallyak égtek, majd a tűz továbbterjedt a gazra, ezért riasztották a hajdúböszörményi tűzoltókat. A lángok a kukoricatáblát is veszélyeztették, ezért egy vízsugárral és kéziszerszámokkal megfékezték azt a tűzoltók.

Vasárnap délután ezer négyzetméteren égett az avar Hajdúhadházon, a Vénkert utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Balmazújvároson, a Böszörményi út végében egy autó az árokba hajtott. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók átvizsgálták a járművet és elvégezték az áramtalanítást.