Tűz kedden is

2022. május 25. 09:24

Kedden még vonultak a tűzoltók a Hortobágyra, mert újra tűz keletkezett a nádban.

Kedd reggel lehasadt egy nagyméretű fa egyik ága Debrecenben, a Külső Diószegi úton. A kerékpár forgalmat veszélyeztette, ezért kihúzós létrán át, motoros láncfűrésszel vágták le az ágat a debreceni hivatásos tűzoltók.  

Egy családi házban egy bútor égett, emiatt riasztották a nyíradonyi hivatásos tűzoltókat Nyírgelsére, a Zrinyi utcába. A tűzoltók kiérkezése előtt a tüzet az ott lakók eloltották, így az egység az utómunkálatokra és átszellőztetésre avatkozott be.

Debrecenben, a Jámbor Lajos utca és Erdei Ferenc utca kereszteződésében égett az aljnövényzet. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Kedd délután Hortobágy külterület ismét tűz volt. Foltokban égett a nádas egy két hektáros területen. A balmazújvárosi önkormányzati és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. 

Növényi hulladék égett Tiszadada közelében. A tiszavasvári önkormányzati, a hajdúnánási hivatásos valamint a tiszadadai önkéntes tűzoltók vonultak, akik kéziszerszámokkal és vízsugárral oltották el a százötven köbméteres kupacot.

Két autó ütközött össze Hajdúszoboszlón, a Puskin utcában. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltókat riasztották, akik átvizsgálták a járműveket és áramtalanították azokat. 

Fotó: Hajdúszoboszlói KÖ, Balmazújvárosi ÖTP