A hétvégén történt

2022. május 23. 14:11

Számos műszaki mentés történt a hétvégén

Péntek délelőtt egy hat mázsás, vemhes szarvasmarhához hívták segítségül a nyíradonyi hivatásos tűzoltókat, Nyírgelsére. Az állat séta közben beleesett egy a szomszédos területen található két és fél méteres, használaton kívüli aknába. Önerejéből nem tudott kimászni. Négy tűzoltó és az állat gazdája segítségével másfél óra alatt szabadult ki a tehén. 

Egy nagyméretű faág hasadt le pénteken Balmazújvároson, a Kossuth téren. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók és az önkéntesek kosaras emlőn át motoros láncfűrésszel vágták le az ágat.

Kerti főzés tüze hatalmasodott el pénteken Hajdúszoboszlón, a Hathy János utcában. A tűz átterjedt egy tárolóra és a kerítésre is. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral fékezték meg a lángokat. 

Derecskén a vasúti vonalon füstöltek a vasúti talpfák. A füstölést a konyári önkéntesek szüntették meg nagynyomású oltóberendezéssel.

 Nagyhegyes közelében két hektáron égett a nádas és az avar. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet.

Két személygépkocsi ütközött össze pénteken Bocskaikertben, az Állomás úton. Az egyik jármű az oldalára borult. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták az autókat, a felborultat visszaállították a kerekeire, majd áramtalanították azokat.

Egy betonkerítés és hullámpala kerítés közé szorult egy kiscica Debrecenben, az Erőss Lajos utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók kézi erővel szabadították ki az állatot. 

Este Hajdúszoboszló külterületén volt tűz, emiatt riasztották a város hivatásos tűzoltóit. Az egység gépjármű-fecskendővel nem tudta megközelíteni a lángokat, ezért a tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Szombaton egy személyautó villamossal ütközött össze a debreceni Thomas Mann utcában. A debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik átvizsgálták a járműveket és elvégezték az áramtalanítást. 

Két autó ütközött össze a hajdúböszörményi Temető téren. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és a kifolyt olajat valamint hűtőfolyadékot közömbösítették. Személyi sérülés nem történt.

Szombat délután ezer négyzetméteren égett az avar és a bozótos Hosszúpályiban, a Homok utcában. A debreceni, a létavértesi és a konyári tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugárral oltották a lángokat. 

Berettyóújfaluban, a Zrínyi utcában egy diófa vezetékre és egy épületre dőlt, emiatt a berettyóújfalui tűzoltókat riasztották. Az egység motoros láncfűrésszel távolította el a fát. 

Faágak miatt vonultak a debreceni hivatásos tűzoltók szombaton három utcába is. Az Alvinczi Péter utcában a gyalogos forgalmat veszélyeztették az ágak, a Botod utcában pedig telefonvezetéken akadt fel egy nagy faág. A tűzoltók létrán át távolították el az ágakat. A közúti forgalmat akadályozta egy fa több ága a debreceni Kiss Ernő utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói láncfűrésszel avatkoztak be.

Egyeken, az Ohat tanyában égett a gaz ezerötszáz négyzetméteren, ezt a tüzet az egyeki önkormányzati tűzoltók oltották el.

 Késő este a csatorna parton volt tűz Hajdúszoboszlón, melyet a város tűzoltói egy vízsugárral oltottak el.

Egy személyautó egy földgáz nyomásszabályzó kerítésének ütközött vasárnap reggel a debreceni Vezér utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók a területet biztosították, amíg a gázszolgáltató szakemberei a nyomásszabályozót átvizsgálták. Gázszivárgás nem volt, és a jármű vezető sem sérült meg.
 

Hajdúszoboszló külterületén, a Nádudvari úton egy nagy fa több ága is letört, emiatt riasztották a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltókat. Az egység motoros láncfűrésszel vágta le az ágakat.

Vasárnap délután szalma égett egy csirketelep mellett, Hajdúböszörmény-Pród külterületén. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Az erdő aljnövényzete lángolt a Keleti főcsatorna partjánál Balmazújváros külterületén. A város tűzoltói a nyolcszáz méter hosszan égő területet kéziszerszámokkal és vízsugárral fékezték meg.

Egy magas fa egyik ága szakadt le Komádiban, a Köztársaság útján. A komádi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal és kötél segítségével távolították el az ágat.

Este kétszáz négyzetméteren égett a nádas Hajdúhadházon, az Árpád utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.