Balesettel indult a hét

2022. május 10. 09:46

Tragikus balesethez vonultak ismét a tűzoltók hétfőn.

Tűz volt tegnap Nyírábrányban, a Víz utcában egy családi házban. A lángok a tetőszerkezetre terjedtek át. A debreceni, a nyíradonyi hivatásos valamint a nyírábrányi önkéntes tűzoltók három vízsugárral oltották el a tüzet.   

Szén-monoxid-érzékelő adott le jelzéseket Berettyóújfaluban, a Tinódi utcában. Egy családi ház fürdőszobájában volt a veszélyes gáz, a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók mérései alapján. A lakók nem sérültek meg, a gázkazánt ideiglenesen a gázszolgáltató kizárta a rendszerből.

Egy nyerges vontató és egy személygépkocsi ütközött össze hétfőn Hajdúszovát és Kaba között, a Keleti- főcsatorna hídjánál, emiatt riasztották a püspökladányi és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltókat. A tűzoltók átvizsgálták a járműveket, az autóvezetőt kiemelték, majd átadták a mentőszolgálatnak. A sérült emberen már nem lehetet segíteni, a helyszínen életét vesztette. A tűzoltók két gázpalackot is kivettek a járműből, amelyek nem rongálódtak meg. A műszaki mentést a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította teljes útzár mellett.

Egy hektáron égett a gaz Kaba közelében. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Két autó ütközött össze Hajdúhadházon, a 4-es számú főúton, a debreceni és a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók vonultak. Az egységek az áramtalanítást végezték el. A mentőszolgálat három embert szállított kórházba. 

Kigyulladt egy autó motortere a debreceni Akadémia utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az autó utasai időben el tudták hagyni a járművet. 

Belecsúszott egy ló két hátsó lábával egy mély aknába hétfő délután Hajdúsámsonban, a Makkos utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók kötelek, tömlők és erőgép segítségével szabadították ki az állatot. A ló kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet.