A mozgalmas pénteket nyugodt hétvége követte

2022. január 17. 08:16

Pénteken tűzesetek mellett számos műszaki mentéshez riasztották a megye tűzoltóit.

Egy melléképület és a hozzá épített fa tároló égett péntek hajnalban Hajdúdorogon, a Petőfi Sándor utcában. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat. 

Nyírlugoson, a Debreceni úti temetőnél egy autó lesodródott az útról és a tetejére borult. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autó vezetője nem sérült meg.

Furtán, a Petőfi Sándor utcában egy autó motortere menet közben kigyulladt, ezért a berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral oltották el a tüzet.

Szalagkorlátnak ütközött egy rakomány nélküli nyergesvontató péntek délelőtt Hajdúböszörmény és Józsa között, az M35-ös autópályán. A hajdúböszörményi és a debreceni hivatásos tűzoltók vonultak, majd átvizsgálták a járművet. A tűzoltók az üzemanyag átfejtését és felitatását végezték el.

Két autó ütközött össze Nagyhegyes közelében, a 33-as számú főúton, pénteken. A balmazújvárosi önkormányzati és hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek átvizsgálták a járműveket és áramtalanították azokat. Az egyik autó az árokba csapódott, ahol még egy fát is el kellett távolítania a tűzoltóknak, hogy végül az egyik utast kiszabadítsák a roncsból és átadják őt a mentőszolgálatnak.

Péntek este Berettyóújfaluban, egy Jászai Mari utcai házban az ott lakó ember, egy nyílt égésű fürdőszobai gáz bojler közelében gáz szagot érzett, ezért riasztotta a város tűzoltóit. Az egységek méréseket végeztek, melyek szén-monoxid jelenlétét mutatták a levegőben. A gázszolgáltató ideiglenesen a készüléket kizárta a rendszerből.  

Késő este egy autó villanyoszlopnak és közlekedési táblának ütközött Debrecenben, a Szabó Lőrinc utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók vonultak, akik a jármű átvizsgálása és áramtalanítása után, a kifolyt üzemanyagot felitatták a járdáról. Az autó vezetőjét a mentőszolgálat kórházba szállította.

Szombaton kigyulladt egy ház konyhája Hajdúböszörményben, a Szillasy János utcában. A hajdúböszörményi és a debreceni hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral megfékezték a lángokat. A házban hatan éltek ők ideiglenesen rokonokhoz költöztek.

Szombat délután egy autó motortere és utastere égett Körösnagyharsányban, a Dózsa György utcában. A komádi önkormányzati tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Egy autó az árokba csúszott Kaba és Hajdúszovát között. A püspökladányi hivatásos és a kabai önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre, akik a jármű vezetőjét kiszabadították az összeroncsolódott autóból, majd átadták őt a mentőszolgálatnak.

Vasárnap délelőtt a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották a debreceni Arany János utcába, mert ott épületről lelógó húsz centiméteres jégcsapok veszélyeztették a gyalogos forgalmat. A tűzoltók létrán át csáklya segítségével eltávolították a jégcsapokat.

Járdára dőlt egy hat méteres fa tegnap délután Debrecenben a Sámsoni úton. A debreceni hivatásos tűzoltók kézi erővel szüntették meg az akadályt.