Online szakmai nap a társasházakat érintő tűzvédelmi kérdésekről

2021. november 15.

„Társasházak napja” címmel tartanak online konzultációt a katasztrófavédelmi kirendeltségek 2021. november 24-26. között. A fórum célja, hogy a társasházak lakóközössége széleskörű tájékoztatást kapjon a lakóépületekben követendő tűzmegelőzési szabályokról, a társasházak hatósági ellenőrzéseinek tapasztalatairól.

Idén a világhálón és telefonon keresztül tehetik fel kérdéseiket a társasházak képviselői vagy lakói azzal kapcsolatban, hogy milyen tűzmegelőzési szabályok vonatkoznak a lakókörnyezetükre, hogyan erősíthetik közvetlen környezetük biztonságát. A háromnapos fórumon a kirendeltségek nagy hangsúlyt fektetnek az Országos Tűzvédelmi Szabályzat előírásainak megismertetésére is.  

A rendezvénysorozat kiemelten foglalkozik a kémények használatára és a gázkészülékek felülvizsgálatára vonatkozó szabályokkal, a lakásokon belüli villamos berendezések felülvizsgálatának fontosságával, a tárolási szabályokkal, a napelemrendszerek megfelelő kivitelezésével, a kéményseprőipari tevékenységgel kapcsolatos tudnivalókkal és természetesen a helyi tapasztalatokkal, sajátosságokkal. 

A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Debreceni Katasztrófavédelmi Kirendeltsége a qroerpra.ubg@xngirq.tbi.uh  e-mail címen és a 06-52/521-922 telefonszámon, a Hajdúnánási Katasztrófavédelmi Kirendeltsége a wbmfrs.znegba@xngirq.tbi.uh  e-mail címen és a 06-52/570-583 telefonszámon, valamint a Püspökladányi Katasztrófavédelmi Kirendeltsége a chfcbxynqnal.ubg@xngirq.tbi.uh címen és a 06-54/451-734 telefonszámon várja a témával kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket.