Hétfőn balesethez és tűzhöz is vonultak az egységek

2021. október 12.

Közúti baleset miatt vonultak az egységek Földes közelébe, Pocsaj külterületén és Hajdúhadházon avar égett, Debrecenben pedig fa okozott gondott.

Egy kamion egy kisbusszal ütközött össze hétfőre virradó éjszaka Földes közelében, a 42-es számú főúton. A nyerges vontató az oldalára az árokba borult, vezetője beszorult a fülkébe. A püspökladányi hivatásos tűzoltók és a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult, akik feszítő-vágó berendezés segítségével szabadították ki a sofőrt. A mentőszolgálat őt kórházba szállította.

Két hektáros területen égett a száraz avar és gaz Pocsaj külterületén. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. 

Egy fa rádőlt az útra és akadályozta a forgalmat Debrecenben, a Monti Ezredes utcában hétfő délután. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Hajdúhadházon, az Árpád utcában száraz avar égett, emiatt riasztották a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók. Az egység egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Fotó: KMSZ, Debreceni HTP