Sokat vonultak a tűzoltók a hétvégén

2021. október 11. 09:18

Pénteken Pocsajon hatalmas lángokkal égett egy bolt, szombaton tragikus közúti balesethez vonultak a tűzoltók, vasárnap pedig ismét életet mentett egy szén-monoxid-érzékelő.

Pénteken több kidőlt fához riasztották a tűzoltókat. Nyíracsád és Nyírlugos között egy nagyméretű fa az úttestre dőlt, a közúti forgalmat akadályozta, ezért a nyíradonyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát. A debreceni egységek is fa miatt vonultak. A Diószegi úton, a Thury András utcában és a Izsó utcában kellett eltávolítani a lehasadt ágakat és a kidőlt fákat.

Nádudvar közelében egy fészer lángolt teljes terjedelmében, a lángok már az aljnövényzetre is átterjedtek. A tüzet végül a püspökladányi hivatásos tűzoltók fékezték meg három vízsugárral.

Egy vegyesbolt lángolt délután Pocsajon, a Piac utcában. A debreceni és a berettyóújfalui hivatásos valamint a létavértesi önkormányzati tűzoltók vonultak. Összesen hat vízsugárral határolták körbe az épületet és oltották a lángokat. A bolt a tűz keletkezésekor zárva volt, így nem sérült meg senki.

Kétezer négyzetméteren égett a száraz avar Komádiban, a Darányi Ignác utcában. A komádi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Szombat hajnalban Vámospércsen, a Tulipán utcában egy családi ház mellé épített kazánházban keletkezett tűz. A debreceni hivatásos tűzoltók vonultak, akik két vízsugárral fékezték meg a tűz továbbterjedését. 

Egy autó lesodródott az útról Berettyóújfalu és Mezősas között, a jármű a tetejére borulva állt meg az árokban.  A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vonultak, akik átvizsgálták az autót és áramtalanították azt. A járműben egy ember utazott, ő a helyszínen életét vesztette.

Kora este egy családi ház tetőszerkezete lángolt harminc négyzetméteren Debrecenben, a Rózsástelep utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral avatkoztak be.

Vasárnap délelőtt háromezer négyzetméteren égett a száraz avar Sárrétudvariban, a Eszteró utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be. 

Tűzhöz riasztották az egységeket Hencidára, a Petőfi utcába. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat vonultak, akik kéziszerszámokkal és egy vízsugárral fékezték meg a lángokat, hogy az a közeli lakóházra ne terjedjen át.

Avar és gaz égett Hajdúnánáson, az Ószőlő utcában délután. A tüzet a hajdúnánási hivatásos tűzoltók oltották el.

Derecske és Konyár között az út mellett ezerötszáz négyzetméteren égett a bozótos, vasárnap késő délután. A berettyóújfalui hivatásos és a konyári önkéntes tűzoltókat riasztották akik, két vízsugárral és egy vízköddel oltóval valamint kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Egy gázpalack miatt hívták a nyíradonyi hivatásos tűzoltókat vasárnap Nyíracsádra, a Sport utcába. A gázpalack nyitószerkezete szorult meg, de az egységnek sikerült elzárni a csapot. 

Biharkeresztes és Berekböszörmény között a kukorica tarló égett. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

A szén-monoxid-érzékelő adott le jelzéseket vasárnap este Hajdúhadházon, a Kinizsi utcában egy családi házban. A böszörményi hivatásos tűzoltók és a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult, akik méréseket végeztek. A mérések kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A gázszolgáltató ideiglenesen kizárta a rendszerből a készüléket, a ház lakói átmenetileg rokonokhoz költöztek.