Tűzesetek és műszaki mentések a hétvégén röviden

2021. szeptember 13. 08:19

Pénteken és vasárnap nagyrészt tűzeset miatt riasztották az egységeket. Szombaton pedig egy tragikus kimenetelű közúti balesethez vonultak a tűzoltók.

Péntek délelőtt Szerepen, a Keményi út mellett száz négyzetméteres területen aljnövényzet égett. A püspökladányi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral oltották el a tüzet.

A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltókat riasztották pénteken kora délután, mert Balmazújvároson, a Csegei utcában egy nagy méretű tölgyfa egyik ága lehasadt. A faág a gyalogos forgalmat veszélyeztette, ezért a tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították azt.

Egy autó motortere gyulladt ki Debrecenben, a Lehel utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be.

Este Berettyóújfalu külterületén szabadtéri tüzet oltottak a berettyóújfalui hivatásos tűzoltó. Az egység egy vízsugárral oltotta el a lángokat.

Szombat délben Egyekre, a Táncsics Mihály utcába riasztották az egyeki önkormányzati tűzoltókat. Egy fa meghasadt és kerítésre dőlt, a tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Két autó ütközött össze szombaton kora délután Hajdúszoboszló közelében, a 4-es számú főúton. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók mellett a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is vonult. A tűzoltók a járműveket átvizsgálták, majd áramtalanították azokat. A két autóban összesen heten utaztak, akik közül két ember a helyszínen életét vesztette. A műszaki mentés a rendőrség teljes útzára mellett zajlott.

Késő este Hajdúhadházon, az Erdőalja utcába egy autó villanyoszlopnak ütközött. Az áramszolgáltató kiérkezéséig a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók a helyszínen biztosították.

Vasárnap délelőtt Debrecenben, a Kürtös utcában egy tizenöt méteres nyárfát kellett eltávolítani a debreceni hivatásos tűzoltóknak, mert az a forgalmat veszélyeztette.

Kora délután Nagyhegyesen, a József Attila utcában harminc körbála égett. A hajdúszoboszlói hivatásos és a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók vonultak, akik két vízsugárral oltották el a lángokat. 

Egy kombájn motortere füstölt vasárnap délután Létavértesen, a Konyári dűlőben. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be.

Fanyesedék égett egy hektáros területen Létavértesen, a Kepecstag tanyában. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. 

Nyárfa ágat kellett levágniuk Tiszacsegén, a Rév utcában. Az egyeki önkormányzati tűzoltók dugólétrán át motoros láncfűrésszel vágták le az ágat.

Fotó: Debreceni HTP, Hajdúszoboszlói KÖ