Lakástűz és bálatüzek kedden

2021. július 21. 08:51

Sok bála tűzhöz vonultak az egységek tegnap, délután pedig egy lakástüzet oltottak, de az ott lakót már nem tudta senki megmenteni.

Hajdúböszörményben, a Mátyás király körúton egy eperfa ketté hasadt és rádőlt a szomszéd melléképületre kedd reggel. A hajdúböszörményi és a debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították a fát.

Hajdúböszörmény közelében három autó ütközött össze tegnap délben, riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat. Az egység áramtalanította a járműveket.

Körülbelül kétszáz lucernabála égett Hajdúszoboszló közelében kedd délután. A helyszínre a debreceni és hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltókat riasztották, akik körülhatárolták a tüzet három vízsugárral. A bálákat munkagép és kéziszerszámok segítségével bontották szét a tűzoltók. 

Kedden 17 órakor érkezett a jelzés, amely szerint kigyulladt egy családi házhoz épített melléképület Debrecenben az Esze Tamás utcában. A melléképület egyik 25 négyzetméteres szobája égett teljes terjedelmében. Az égő szobába a szomszédok megpróbáltak behatolni, hogy segítsenek az ott tartózkodónak, azonban nem jártak sikerrel. Két rendőr törte be végül az ajtót, akik a kiérkező tűzoltókkal egy eszméletlen középkorú férfit hoztak ki, akin már nem lehetett segíteni. Tizenhárom debreceni tűzoltó érkezett a helyszínre négy járművel, akik eloltották a melléképület égő szobáját és az időközben kigyulladt tetőszerkezetet.

Este Bárándon, a Hangás dűlőben ötven szalmabála égett. A püspökladányi és a berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat riasztották, akik kiérkezése előtt a kazal tulajdonosa egy erőgéppel megkezdte a szétbontást. A tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral fékezték meg a tüzet.

Éjfél előtt Monostorpályiba, a Debreceni útra riasztották a tűzoltókat. Öt körbála széna izzott, ezért a debreceni tűzoltók beavatkoztak egy vízsugárral és kéziszerszámokkal.

Fotó: Debreceni HTP, KMSZ, Hajdúböszörményi KÖ, Püspökladányi HTP